OŠ ANTE STARČEVIĆA REŠETARI – Svečanost male, velike škole koja aktivnostima izlazi iz lokalne sredine

Datum objave: 02. 6. 2023. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari, jedna od onih koje projektnim aktivnostima, kvalitetom nastave i prilikama koje pruža svojim učenicima, izlazi iz okvira i stereotipa lokalnih škola, sadržajnim je programom osmišljenim u znaku 200.-godišnjice rođenja Oca domovine, čije ime nosi, obilježila svoj Dan

Otvarajući širom vrata aktualnim i bivšim učenicima, profesorima ali i cijeloj zajednici, Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari, sadržajnim je programom osmišljenim u znaku 200.godišnjice rođenja Oca domovine, čije ime nosi, obilježila svoj Dan. Uz predstavljanje i dijeljenje uspjeha, bila je to prilika i za podsjećanje na brojne projektne aktivnosti, vrijedne statuse i prilike koje pruža svojim učenicima, potvrđujući se tako i kao škola dostojna puno urbanijih sredina.

Nakon paljenja lampiona za sve preminule djelatnike škole kod križa na mjesnom groblju u Rešetarima te kod spomenika poginulim braniteljima Općine, u blagovaonici škole je otvorena izložba „Život i djelo Ante Starčevića“, koju su marljivo pripremili učitelj likovne kulture Mišo Gusić, učiteljica povijesti Dragana Gorički i učiteljica hrvatskoga jezika Tatjana Kovačević. Uz vremensku lentu korz koju je moguće pratiti život Ante Starčevića od rođenja, odrastanja, političkog angažmana do književnog stvaralaštva, lik i djelo Oca domovine prikazani su i iz likovnog, književnog i povijesnog aspekta o čemu su više rekli autori izložbe, a iznenađenje u čast ove važne obljetnice bila je i torta na kojoj su svijeće ugasili učenici. Uslijedila je, potom, iznimno kreativna svečana akademija osmišljena kao sudnica u kojoj se sudilo silnom smeću koje svakodnevno ugrožava planet Zemlju i ljudsko zdravlje, jer učenici ove škole ponose se visokom ekološkom sviješću i spoznajama o važnosti održivog razvoja.

Uz niz sadržaja kroz koje su učenici škole prezentirali kreativnost i cjelogodišnji rad kroz slobodne aktivnosti, posebno je dirljivo bilo obraćanje učenika završnih, 8. razreda u kojemu su učiteljima izrazili duboku zahvalnost za sve znanje, strpljenje i razumijevanje koje su im pružili tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. Učenicima i brojnim gostima svečane akademije, među kojima je bio i načelnik Općine Rešetari, Zlatko Aga, potom se obratio dugogodišnji uspješni ravnatelj, Tihomir Batalo, podsjetivši na najvažnija postignuća ove školske godine- međunarodnu oznaku kvalitete eTwinning škole, dobivenu drugi puta, uspješan nastavak realizacije međunarodnog projekta „Naš zavičajni govor“ kao i ostvarenu mobilnost djelatnika i učenika u Rumunjsku. U ime škole ravnatelj je uručio nagrade najuspješnijim učenicima s županijskih natjecanja u područjima tehničke kulture i matematike, kao i njihovim mentorima, te učenicama koje su ostvarile odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom svih osam godina svoga školovanja.

TEKST: S. Tarbuk              FOTO: os-astarcevic

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn