ORGANIZIRANI POVRATAK – Vlada RH osigurala repatrijacijske komercijalne letove za povratak hrvatskih državljana iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske

Datum objave: 02. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB/ POŽEGA – U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Vlada Republike Hrvatske osigurala je komercijalne repatrijacijske letove u svrhu povratka hrvatskih državljana koji se privremeno nalaze u Talijanskoj Republici, Portugalskoj Republici, Kraljevini Španjolskoj te Kraljevini Švedskoj.

Letove će obaviti nacionalna tvrtka Croatia Airlines i planirani su u subotu 4. travnja u popodnevnim satima. Riječ je o tri leta na relaciji Zagreb-Rim-Zagreb, Zagreb-Lisabon-Madrid-Zagreb te Zagreb-Stockholm-Zagreb. Karte se mogu osigurati preko putničke agencije „Obzor Putovanja“, tvrtke kćeri Croatia Airlines.

Svjesni velikog broja hrvatskih državljana koji se nalaze u kriznim žarištima pandemije koronavirusa, hrvatska diplomatsko-konzularna mreža od početka krize ulaže iznimne napore kako bi se pronašli najbolji mogući načini za povratak hrvatskih državljana. Diplomatske misije i konzularni uredi u svijetu nastavljaju raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana koji su zatražili pomoć pri povratku u Domovinu.

IZVOR: mmpi.gov.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn