OPREZNO S VATROM – Prilikom spaljivanja suhe trave nije poduzela sve mjere pa izazvala požar

Datum objave: 13. 7. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Na području Požeško-slavonske županije, zabranjeno je loženje vatre na otvorenom prostoru u vremenskom razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada.

U ponedjeljak 12. srpnja 2021. oko 19.25 sati u mjestu Badljevina u Ulici 30. svibnja, 84-godišnjakinja je spaljivala suhu travu prilikom čega nije poduzela sve mjere i radnje zaštite od požara te se vatra proširila na strnište u vlasništvu 31-godišnjaka. Protiv 84-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Na području Požeško-slavonske županije, zabranjeno je loženje vatre na otvorenom prostoru u vremenskom razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada. Odluka je donesena zbog dugotrajnih nepovoljnih klimatskih i hidroloških prilika koje pogoduju povećanoj opasnosti od požara, a zabrana se odnosi na svako paljenje vatre na otvorenom prostoru (kao što je spaljivanje biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu u neposrednoj blizini šume, te svako paljenje vatre u bilo koje druge svrhe).

Nadzor nad primjenom ove zabrane, sukladno Zakonu o zaštiti od požara i Odluci o načinu i uvjetima spaljivanja biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu te o loženju otvorene vatre na poljoprivrednom zemljištu, u šumu, na šumskom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, vrše ovlaštene službene osobe policijske uprave, poljoprivredni inspektori, te druge nadležne inspekcije i tijela.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: S. Pok (ilustracija)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn