OPĆINSKO VIJEĆE JAKŠIĆ – Prihvaćen paket poticajnih mjera

Datum objave: 13. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ -Na sjednici Općinskog vijeća Jakšić vijećnici su većinom glasova prihvatili paket predloženih poticajnih mjera koje je predložio načelnik Ivica Kovačević. Prihvatili su između ostalog Program poticanja gospodarstva unutar kojeg je šest poticajnih mjera te prijedlog financiranja radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola od 1. do 8, razreda za što će se iz proračuna izdvojiti više od 90 tisuća kuna.

Budući da se pojavila potreba za većim kapacitetom vrtića, zbog sve većeg broja zahtjeva za upis djece u dječji vrtić odlučeno je da će se ići u proširenje i dogradnju. Za taj projekt vijećnici su prihvatili kupnju zemljišta uz sami sadašnju dječji vrtić na kojem bi se trebala izvršiti dogradnja. Za tu investiciju iz proračuna će se izdvojiti nešto više od 65 tisuća kuna.

Prema riječima načelnika Kovačevića, nakon početničkih organizacijskih boljki 2016. godine kada je počeo djelovati jakšićki vrtić, danas je to dobro razvijena odgojna ustanova koja brine o odgoju i obrazovanju djece kroz dvije jasličke i dvije mješovite vrtićke skupine. “U planu je bio samo vrtić s kapacitetom od 60-65 djece. Vrtić ulazi novu školsku godinu s maksimalnom popunjenošću od 96 djece u dvije jasličke i dvije vrtićke mješovite skupine. Na listi čekanja sad je već 10 djece za jaslice i vrtić. Stoga smo primorani razmišljati o kupovini zemljišta i dogradnji dječjeg vrtića,” rekao je obrazlažući potrebu kupovine zemljišta načelnik Kovačević, koju su vijećnici jednoglasno prihvatili.

Vijećnici su prihvatili prijedlog načelnika Kovačeviće za sanaciju Livadske ulice u Eminovcima koja je vrijednost radova 228 tisuća kuna. Prihvaćen je i prijedlog o sufinanciranju produženog boravka za učenike od 1. do 4. razreda u matičnoj Osnovnoj školi. Tako će općina Jakšić od jeseni u novoj 2019./2020. školske godine financirati produženi boravak učenika za što je planirano izdvojiti 120 kuna. Naredna sjednica je planirana za rujan na kojoj će se izvršiti potrebne dopune i korekcije u poticajnim mjerama za gospodarstvo ako za to bude potrebe što će se utvrditi iskazanim interesom.
Uz to, na području općine Jakšić nastavljen je niz radova i aktivnosti i u ljetnim danima. Nakon provedenog postupka nabave, tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o ovih dna započinje s radovima na sanaciji i asfaltiranju dijela ulica u Jakšiću i to dijela Vukovarske ulice, odvojak Kolodvorske ulice i spoj ulice bana osipa Jelčića i Ulice hrvatskih branitelja. Vrijednost navedenih radova iznosi nešto malo manje od pola milijuna kuna.

Isto tako trebaju započeti radovi na gradnji pješačke staze, pješačkog mosta u naseljima Radnovac i Rajsavac. Radove će izvoditi Niskogradnja Jurčak d.o.o., a financira se sredstvima MUP-a iz programa “Sigurnost cestovnog programa Republike Hrvatske” i Općine Jakšić . Ugovorena vrijednost iznosi 1.48 milijuna kuna s PDV-om. Očekuje se da bi radovi trebali biti do kraja studenog ove godine.

TEKST: S. P./ D. K.         FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn