OPĆINI VRBJE- Više od 900 tisuća bespovratnih kuna za drugu fazu projekta “Zaželi”

Datum objave: 22. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

VRBJE – Na svečanosti održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb načelnik Općine Vrbje, Igor Jurišić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Zajedno za žene”, vrijedan više od 900 tisuća bespovratnih kuna. Riječ je o II fazi programa Zaželi i službeno prvom projektu koji je Općina uspješno prijavila na natječaj iz Europskog socijalnog fonda.

Na svečanosti održanoj u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, u nazočnosti Predsjednika Vlade, ministra rada i mirovinskog sustava i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, načelnik Općine Vrbje, Igor Jurišić, potpisao je Ugovor o dodjeli besprovatnih sredstava u okviru programa „Zaželi – program zapošljavanja žena faza II“ za projekt „Zajedno za žene, UP.02.1.1.13.0116“, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz europskih sredstava. Riječ je o službeno prvom projektu koji je Općina Vrbje kao nositelj, uspješno prijavila na natječaj iz Europskog socijalnog fonda, čemu u prilog ide i visoko ocijenjena projektna prijava sa 106 od maksimalnih 110 bodova.

Cilj projekta “Zajedno za žene” je osnažiti i povećati stupanj samostalnosti kod 10 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja općine , kroz njihovo zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih korisnika. Dugoročno, riječ je o projektu koji će pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje slabo razvijene socijalne usluge na području JLS I skupine, što će doprinijeti i razvoju lokalne zajednice, te izravno utjecati i na povećanje ukupne kvalitete života ljzudi na području cijele Općine. Sve zaposlene žene kroz projekt će proći edukaciju za gerontodomaćice, čime će se, po završetku projektnih aktivnosti, osigurati mogućnost njihova ostanka na tržištu rada. Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod, a Općina će, tijekom provedbe, o svemu redovito izvještavati putem društvenih mreža, službene stranice i web stranice projekta. Kroz provedbu projekta ostvarit će se bolja suradnja lokalne samouprave i institucija što će omogućiti daljnje razvijanje i zajedničko planiranje prijenosa primjera dobre prakse odnosno širenja različitih vrsta socijalnih usluga, broja pružatelja kao i različitih skupina korisnika.

Ovim projektom razvija se krossektoralno partnerstvo različitih institucija koje će biti nastavljeno kroz suradnju na lokalnim, regionalnim ili nacionalnim programima. Uvjereni kako će se kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnažiti i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, u Općini vjeruju kako će ova projektna priča ujedno potaknuti i socijalnu uključenost te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. I ovaj je projekt potvrda kako Općina Vrbje, koristeći pri tom, sve mogućnosti dolaska do sredstava, kontinuirano radi na unaprijeđenju kvalitete života svih svojih žitelja.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: Općina Vrbje

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn