OPĆINA VRBJE – Završen projekt “ZAJEDNO ZA ŽENE II”

Datum objave: 23. 6. 2023. | Kategorija: Društvo

VRBJE -Općina Vrbje je od 21. listopada 2022. do 21. lipnja 2023. godine provodila projekt pod nazivom „Zajedno za žene II“.Ukupna vrijednost projekta je 98.427,23 eura, a proveden je u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška (Hrvatski zavod za socijalni rad – ispostava Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.

Općina Vrbje je od 21. listopada 2022. do 21. lipnja 2023. godine provodila projekt pod nazivom „Zajedno za žene II“, UP. .02.1.1.16.0439. Projekt je odobren na Pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III, uz sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta je 98.427,23 €, a proveden je u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška (Hrvatski zavod za socijalni rad – ispostava Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.

Cilj projekta “Zajedno za žene II” bio je ublažiti posljedice nezaposlenosti i rizika od siromaštva 15 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, kroz zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući koja će potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 90 krajnjih korisnika. Uslugom pomoći u kući tijekom 6 mjeseci provedbe bilo je obuhvaćeno ukupno 94 krajnja korisnika, čime su nadmašeni projektom planirani rezultati. Najstarija korisnica bila je Reza Matijević iz Mačkovca, 1930. godište; a najstariji korisnik Ivan Strinavić iz Bodovaljaca, 1933. godište. Završna evaluacija pokazala je kako su svi korisnici bili vrlo zadovoljni pruženom uslugom, te su na sva postavljena pitanja odgovorili čistom peticom. Njih 89, osim toga, izjavilo je kako ponovo žele koristiti ovu uslugu jer smatraju da im značajno podiže kvalitetu života, osjećaju se sretnije, manje usamljeno i prihvaćeno; što je i cilj ovog Poziva. U ime nositelja projekta, Općine Vrbje, načelnik Igor Jurišić, istaknuo je kako je Općina izuzetno zadovoljna visokom kvalitetom provedbe projekta, suradnjom s partnerima, te radom samih zaposlenica i naglasio kako se nada što skorijem raspisivanju Poziva nove faze ovog programa koja bi omogućila dugotrajnije zapošljavanje ciljne skupine na pružanju socijalne usluge koja je u ruralnim područjima značajno podigla kvalitetu života i spriječila institucionalizaciju naših starijih i nemoćnih sumještana, te čestitao korisnicama projekta (zaposlenim ženama) na izvrsno obavljenom poslu. Ovim je projektom Općina pozitivno utjecala na povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osigurala pružanje slabo razvijene socijalne usluge na području JLS I skupine, te tako doprinijela i ukupnom razvoju lokalne zajednice. Općina Vrbje kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete života svojih žitelja, a ovaj projekt je tek jedan u nizu uspješnih napora koje ulažu kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih ESI fondova radili na kvalitetno planiranom ruralnom razvoju, te na taj način osigurali kvalitetnije životno okruženje za sve mještane.

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: Općina Vrbje

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn