OPĆINA VRBJE – Završeni radovi na sanaciji kolnika ceste Ratarske ulice

Datum objave: 03. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

VRBJE – U okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općini Vrbje je krajem travnja odobren projekt „Sanacija kolnika ceste Ratarska ulica u Vrbju“. Nakon što su, početkom svibnja, potpisani Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti od 200 tisuća kuna, a potom i počeli radovi na sanaciji, mještane Općine ovih je dana dočekala poboljšana komunalna i društvena infrastruktura.

Nakon što im je, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, dodijeljeno 200 tisuća bespovratnih kuna za projekt sanacije kolnika ceste Ratarske ulice, općina Vrbje ovih je dana, nastojeći mještanima olakšati pristup i kretanje te povećati kvalitetu življenja, radove privela kraju. Cilj Programa održivog razvoja lokalne zajednice je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima i u svrhu uravnoteženog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku u unapređenju društvene, javne, komunalne i socijalne infrastrukture, te razvoju infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak. Ovo je tek jedan u nizu projekata koje Općina Vrbje uspješno, iz godine u godinu, ugovara kroz konkretan natječaj, poboljšavajući na taj način i uvjete življenja svojih stanovnika, razvijajući, istovremeno komunalnu i društvenu infrastrukturu.

TEKST: S. T.       FOTO: www.vrbje.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn