OPĆINA VRBJE – Završena energetska obnova Društvenog doma u Bodovaljcima

Datum objave: 15. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

VRBJE – Promišljeno upravljanje resursima, zelene politike, ravnomjeran razvoj svih naselja, ulaganje u infrastrukturu. Načela su ovo kojima se, posljednjih godina, s ciljem podizanja kvalitete življenja mještana, vode u Općini Vrbje. Potvrđuje to i energetski obnovljen Društveni dom u Bodovaljcima, koji je nakon tri desetljeća sustavnog neulaganja, zasjao punim sjajem i promijenio vizuru mjesta.

Znajući kako je, uz infrastrukturu, za podizanje ukupne kvalitete življenja neophodno i ulaganje u razvoj društvenih djelatnosti, Općina Vrbje ovih je dana privela kraju radove na energetskoj obnovi Društvenog doma u Bodovaljcima. Najveći i ne tako davno, najopremljeniji dom u ovom dijelu Brodsko posavske županije, nakon 3 desetljeća sustavnog neulaganja, itekako je trebao “make over”, jer uz promišljeno upravljanje resursima i zelene politike, u Općini itekako vode računa o ravnomjernom razvoju svih naselja.

Novi izgled doma promijenio je estetsku vizuru središta naselja te, što je još važnije, osigurao bolju energetsku učinkovitost zgrade. Istaknuo je to, po završetku radova i načelnik Općine, Igor Jurišić, podsjetivši kako “visoko energetska učinkovitost javne infrastrukture znači uštedu u općinskom proračunu i pokazuje usmjerenost lokalne samouprave ka provedbi zelenih politika.” Obnova objekta u Bodovaljcima predstavlja nastavak kontinuiranog ulaganja u modernizaciju društvenih domova u svim naseljima Općine s ciljem zadržavana stanovništva u ruralnim prostorima.

Unatoč kriznom vremenu u kojem se trenutno nalazimo, tim Općine Vrbje je pametnim upravljanjem resursima osigurao sredstva za ovu investiciju, što je već treći infrastrukturni projekt koji je općina uspjela provesti u proteklih godinu dana. S novim multifunkcionalnim prostorom obnovljenog doma mještani Bodovaljaca dobili su prostor za održavanje različitih svečanosti, kao i implementaciju aktivnosti lokalnih udruga na korist cjelokupne zajednice.

TEKST: S. T.      FOTO: Općina Vrbje

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn