OPĆINA VRBJE – Unatoč koroni u Bodovaljcima održano 10. Pokladno jahanje

Datum objave: 08. 2. 2021. | Kategorija: Susreti

BODOVALJCI – Vjerujući kako je bolje da “propadne selo nego običaji”, Općina Vrbje zajedno s mjesnom udrugom čuvara tradicije, desetu je godinu za redom, unatoč i usprkos koroni, organizirala Pokladno jahanje u Bodovaljcima.

Članovi Udruge Pokladno jahanje Bodovaljci, vjerni čuvari tradicije i svega onoga što Slavoniju čini posebnom i prepoznatljivom, zajedno s Općinom Vrbje, desetu su godinu za redom, unatoč i usprkos koroni, organizirali pokladno jahanje. Jer, bolje da propadne selo nego običaji. Organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama, prilagođena uvjetima u kojima živimo, tradicionalna manifestacija koja vuče korijene iz vremena Vojne krajine, još se jednom potvrdila kao sjajna priča koja doprinosi kulturnom i turističkom potencijalu Općine Vrbje.

Ovogodišnje, netipično Pokladno jahanje okupilo je desetak konjanika, uključujući i prvog čovjeka Općine, načelnika Igora Jurišića, koji su, u kićenim nošnjama, uz pjesmu, projahali selom. Organizatori manifestacije, entuzijasti zaslužni za pozicioniranje Općine na turističkoj mapi Slavonije i ovaj su put, kroz primjer dobre prakse, potvrdili koliko je čuvanje običaja i okupljanje mještana oko zajedničke ideje, važno za kulturni i društveni život cijele zajednice.

TEKST: S. T.           FOTO:www.vrbje.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn