OPĆINA VRBJE – U sklopu projekta „Zajedno za žene“ raspisani javni pozivi za nezaposlene žene i starije osobe

Datum objave: 16. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

VRBJE –  U sklopu projekta „Zajedno za žene” vrijednog gotovo milijun bespovratnih kuna, Općina Vrbje  raspisala je javne pozive za zapošljavanje gerontodomaćica te za starije osobe koje se pozivaju da iskažu interes za usluge  pomoći u kući. Projekt predviđa zapošljavanje deset žena koje će pružati uslugu pomoći u kući za 60 starih i nemoćnih korisnika.

Načelnik  Igor Jurišić  je  18. lipnja sudjelovao na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli besprovatnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena faza II“ Svečanost je održana u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Na svečanosti su sudjelovali Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskoga ustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar koji su uručili preko 100 ugovora. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650  kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Cilj projekta “Zajedno za žene” je osnažiti i povećati stupanj samostalnosti kod 10 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja općine Vrbje, kroz njihovo zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih korisnika. Zaposlene će žene pružati uslugu pomoći za 60 starih i nemoćnih korisnika. Sve zaposlene žene proći će edukaciju za gerontodomaćice, čime će se osigurati mogućnost njihova ostanka na tržištu rada po završetku projektnih aktivnosti.
“Ovo je prvi projekt koji je Općina Vrbje prijavila na natječaj iz Europskog socijalnog fonda kao nositelj i ponosni smo na činjenicu da su provedbena tijela u sustavu upravljanja ESI fondovima ocijenili projektnu prijavu s ukupno 106 od maksimalnih 110 bodova. Nadamo se da ćemo u narednom razdoblju biti jednako uspješni s prijavom i provedbom projekata koji će izravno utjecati na povećanje kvalitete života ljudi na području cijele općine Vrbje,” naglasio je načelnik Igor Jurišić.

“Sigurni smo kako će se kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnažiti i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika.Općina Vrbje kontinuirano radi na unapređivanju kvalitete života svojih žitelja, a ovaj projekt je tek jedan u nizu uspješnih napora koje ulažemo kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih kroz ESI fondove radili na kvalitetno planiranom ruralnom razvoju, te na taj način osigurali kvalitetnije životno okruženje za sve naše sugrađane,” zaključio je općinski načelnik Igor Jurišić.

Javni poziv za prijem u radni odnos na određeno vrijeme u projetku Zajedno za žene Faza II

Poziv starijim osobama za iskaz interesa za uslugu pomoći u kući

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u uredovno vrijeme Općine Vrbje, osobno, na broj telefona: 0917288236 ili putem e-maila: esf.vrbje@gmail.com

TEKST: S. Pok       FOTO: Općina Vrbje

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn