OPĆINA VRBJE – Pri kraju radovi na obnovi Društvenog doma u Bodovaljcima

Datum objave: 30. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

VRBJE – Općina Vrbje kontinuirano, i u vrijeme epidemije, radi na adaptaciji i modernizaciji društvenih domova u svim naseljima kako bi mještanima omogućila funkcionalan i atraktivan prostor za društvene aktivnosti i druženja, podigla kvalitetu življenja i zadržala mlade na području Općine. Potvrđuju to i radovi na rekonstrukciji doma u Bodovaljcima.

Mjesta druženja, svečanosti i aktivnosti, društveni domovi su vrlo često, sama središta i “duša” mjesta, prostori koji, nudeći sadržaje, značajno podižu kvalitetu življenja i zadržavaju mlade kod kuće. Znaju to i u Općini Vrbje, stoga, kontinuirano i u vrijeme epidemije, rade na adaptaciji i modernizaciji društvenih domova. Potvrđuju to i radovi na rekonstrukciji doma u Bodovaljcima, najvećeg na prostoru Općine, pred kojim je, nakon proširenja i uređenja novog dijela, adaptacija onog starog, uz uklanjanje dotrajalih dijelova, zamjena energetski neučinkovite stolarije i obnov fasade.

“Ovim projektom mještani Bodovaljaca dobit će multifunkcionalan prostor za održavanje svečanosti i društvenih događanja , a organizacije civilnog društva mjesto implementacije aktivnosti na korist cjelokupne zajednice. Unatoč kriznom vremenu u kojem se trenutno nalazimo, tim Općine je pametnim upravljanjem resursima osigurao sredstva za ovu vrijednu investiciju koja predstavlja i treći realizirani infrastrukturni projekt u ovoj godini.”, istaknuo je prilikom obilaska “gradilišta”, načelnik Igor Jurišić, rekavši kako će Općina i nadalje nastaviti ulagati napore kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih kroz ESI i nacionalne fondove, pomno planirala ruralni razvoj, osiguravajući istovremeno i kvalitetnije životno okruženje za sve stanovnike.

TEKST: S. T.       FOTO: vrbje.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn