OPĆINA VRBJE – Pokrenut Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja

Datum objave: 28. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

VRBJE – Članovi Općinskog vijeća Općine Vrbje na posljednjoj su sjednici, na inicijativu načelnika Igora Jurišića, usvojili “Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja“ . Dio je to sve aktivnijih demografskih politika usmjerenih na poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva, kao i revitalizaciju ruralnog prostora, za što je u Proračunu osigurano 450 tisuća kuna

Promišljajući sve aktivnije o demografskim politikama te revitalizaciji ruralnog prostora, članovi Općinskog vijeća Općine Vrbje na posljednoj su sjednici, na inicijativu načelnika Igora Jurišića, usvojili “Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja“, usmjeren prije svega, mladim obiteljima. Cilj Programa je poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na područje općine Vrbje kroz provedbu dvije mjere: Financijska pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području općine Vrbje i financijska pomoć za gradnju obiteljske kuće (stambeni objekt). Ukupan iznos osiguran u Proračunu za provedbu Programa iznosi 450 tisuća kuna, dok je maksimalan iznos koji će se isplatiti po pojedinom korisniku 30 tisuća kuna.

Potvrda je to kontinuiranog zalaganja čelništva Općine ka povećanju kvalitete života mještana, poput sufinanciranja dječjih vrtića, jednokratnih naknada za novorođenu djecu, nabave udžbenika školarce i slično. Ovim programom Općina Vrbje djeluje u skladu s pozitivnim trendovima na području javnih politika za mlade temeljenih na relevantnim istraživanjima koja su upravo rješavanje stambenog pitanja isticale kao jedno od većih teškoća s kojima se suočavaju svi oni koji žele ostati živjeti na “rodnoj grudi”.

Javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih na području općine Vrbje

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: vrbje.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn