OPĆINA VELIKA – Reciklažno dvorište uskoro počinje s radom

Datum objave: 03. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

VELIKA – Nakon Požege, Pleternice i Jakšića reciklažno dvorište dobila je i Velika. Projekt je vrijedan 3,3 milijuna kuna, od čega je su 2,7 milijuna kuna sredstva EU fondova i resornog ministarstva, a ostalo sredstva Općine Velika danas je obišao i ministar zaštite, okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

“Zahvaljujem se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, pratimo trendove, pratimo druge općine i gradove. Cilj ovog projekta je smanjiti divlje deponije te gospodariti otpadom na primjeren i učinkovit način. Želimo probuditi svijest naših građana o važnosti očuvanja prirode za našu djecu i našu budućnost,” naglasio je načelnik Općine Velika Vlado Boban.

Investicija u smjeru očuvanja okoliša najbolja je investicija. Reciklažna dvorišta su jedan od vidova infrastrukture u kontekstu kreiranja cjelokupnog sustava gospodarenjem otpadom u Republici Hrvatskoj. To je jedan važan dio infrastrukture i uz našu želju da odvajamo na kućnom pragu, kompostane, sortirnice, reciklažna dvorišta su neizostavna. Stoga mi je drago da smo u posljednjih nekoliko godina realizirali preko 150 reciklažnih dvorišta u Republici Hrvatskoj. Ovo u Velikoj, uz Požegu, Pleternicu i Jakšić jamstvo je da Požeško-slavonska županija ide u pravom smjeru,” rekao je ministar Ćorić.

Simboličnom predajom ključeva načelnik Boban predao je reciklažno dvorište na upravljanje direktoru Komunalca Požega Josipu Vitezu, a dvorište s radom početi 13. srpnja 2020. godine.

Uz resornog ministra, otvaranju Reciklažnog dvorišta u Velikoj prisustovali su glavna tajnica ministarstva Andrea Bartolić, Ljiljana Bukovec iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, zamjenik načelnika Općine Velika Ivica Potočanac te vijećnici veličkog općinskog vijeća.

TEKST: S. Pok           FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn