OPĆINA VELIKA – Otvoren područni objekt Dječjeg vrtića Velika

Datum objave: 24. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

VELIKA – Prigodnim programom danas je svečano otvoren područni objekt Dječjeg vrtića Velika čijim se stavljanjem u funkciju smanjio problem nedostatka smještajnih kapaciteta, a znatno povećao broj mališana koji imaju priliku razvijati se u izvrsnim pedagoškim uvjetima.

Dječji vrtić Velika osnovan je 1980 godine, a u novoizgrađeni vrtić uselili su 2014. godine. U redovnom programu do sada su imali 65 mališana, a današnjim svečanim otvorenjem uređenog prostora starog vrtića, broj mališana je povećan – upoznala je ravnateljica Dječjeg vrtića Antonija Furundžija.

“U zadnjih nekoliko godina bilježimo povećan broj zahtjeva upisa u vrtić te velike liste čekanja. Iz tog razloga odlučilo se krenuti u ovaj projekt rekonstrukcije starog vrtića kako bi zadovoljlili potrebe roditelja za upisom. Danas, ovim otvorenjem, osiguravamo upis za 16 nove djece te ukupno imamo upisano 81 koji su raspoređeni u četiri odgojno-obrazovne skupine. U vrtiću sada imamo zaposleno 17 djelatnika, od čega je 10 odgojiteljica, jedna je stručna suradnica pedagoginja, jedna je djelatnica asistentica za djecu s posebnim potrebama, te tri spremačice i dvije kuharice,” rekla je ravnateljica, uz zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta “Rekonstrukcija starog vrtića”.

Načelnik Općine Velika Robert Hofman zahvalio je Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade što su sufinancirali s 400 tisuća kuna sufinancirali ovaj projekt čija je ukupna vrijednost oko 700 tisuća. ” Ured nam subvencionira i predškolsku djelatnost sa 220 tisuća kuna što nam olakšava rad Dječjeg vrtića. Općina pruža još mjera za mlade obitelji kroz poticaje za rođenje djeteta, za izgradnju prve nekretnine, za učeničke i studentske stipendije, a u narednom vremenu pokušat ćemo realizirati još niz mjera za ugodniji i kvalitetniji život mladih obitelji.” naglasio je načelnik Hofman poželjevši mališanima da uživaju što više u bezbrižnim vrtićkim danima, a tetama i osoblju vrtića ugodne radne dane.

Prigodnim riječima otvorenje dodatnih vrtićkih kapaciteta u Velikoj pozdravio je i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.”Osmjesi ove djece i sadržaj njihovog odrastanja nemaju cijenu. Na tome vam čestitam i želim još puno uspjeha Općini Velika koja je pravi primjer kako rješavati problem smještajnih kapaciteta,” rekao je Troha. Prostor je simbolično, uz pomoć mališana, otvorila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

“Drago mi je da smo mi, kao Ured, sudjelovali u ovom proširenju vrtića. Ovakvim projektima nije obuhvaćena samo Općina Velika i drugih pet vrtića u Požeško-slavonskoj županiji koji su se javili na naš Najtečaj i ispunili uvjete. Vrlo je bitno da ulažemo u naše najmlađe iz vrlo jednostavnih razloga – pokazalo se da naša djeca koja su bila u predškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama postižu boljle rezultate u daljnjem životu, a roditeljima seo mogućuje da se kvalitetnije nose s poslovnim obavezama,” rekla je ovom prilikom državna tajnica Josić. Mališani su zahvalili na najbolji način – igrom, pjesmom i širokim osmjesima.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn