OPĆINA STARO PETROVO SELO: Ulaganja s cilje podizanja standarda – 600 tisuća kuna za stambeno zbrinjavanje, nova led rasvjeta

Datum objave: 20. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – S trajnom vizijom o ravnomjernom razvoju svih naselja i projektima od interesa za sve mještane, čelništvo Općine Staro Petrovo Selo zakoračilo je u Novu, 2021.godinu. Potvrđuju to i aktivne demografske politike kroz koje je, s ciljem zadržavanja mladih, osigurano 600 tisuća kuna za stambeno zbrinjavanje, kao i završetak radova na postavljanju nove LED rasvjete u Frankopanskoj ulici.

Nastojeći zadržati mlade u vlastitoj sredini i pomoći im u rješavanju stambenih problema, Općina Staro Petrovo Selo i u Novoj godini nastavlja s aktivnim demografskim politikama čiji je cilj poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva. Za tu je svrhu u proračunu osigurano 600 tisuća kuna, a na raspisan javni poziv mogu se javiti mlade obitelji- podnositelj zahtjeva i njegov bračni drug do 45 godina starosti, koji, zadovolje li propisane kriterije, za kupnju stambenog objekta ili njegovu izgradnju na području Općine, mogu dobiti i do 50 tisuća kuna. Da je riječ o mjeri koju su mlade obitelji , itekako, prepoznale, potvrđuju i četiri ugovora potpisana krajem prošle godine.

Uz aktivne i konkretne mjere demografske revitalizacije, Općina Staro Petrovo Selo nastavlja i s provedbom niza projekata čiji je cilj unapređenje životnog standarda i konkretno-povećanje prometne sigurnosti. Tome u prilog govori i netom zavšen projekt postavljanja nove LED rasvjete preko nadvožnjaka u Frankopanskoj ulici u Starom Petrovom Selu, čime su, na inicijativu mještana, spojena i dva naselja. Uz 20-ak novopostavljenih rasvjetnih tijela, u dogovoru s Hrvatskim auto cestama, u planu je u istoj ulici, osvijetliti i nadvožnjak, te realizirati još nekoliko manjih projekata čiji je cilj prometna sigurnost. Uz niz planova i ideja dogovorenih za nastavak godine, Općina Staro Petrovo Selo iščekuje i građevinsku dozvolu za još jedan milijunski projekt. Riječ je o pješačko-biciklističkoj stazi na području naselja Godinjak, “prometno-rekreativnoj priči teškoj” 8 milijuna kuna.

TEKST: S. T.       FOTO: D. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn