OPĆINA STARO PETROVO SELO – Ukinuta komunalna naknada za cijelu 2020. godinu

Datum objave: 29. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Općinsko vijeće Općine Staro Petrovo Selo sastalo se kako bi razgovarali o mjerama kojima žele pomoći svojim sumještanima da što bezbolnije prebrode situaciju s koronavirusom koja je sve stavila u nezavidnu poziciju.

Osim pojedinaca, proglašavanjem mjera ograničavanja rada, poslovni subjekti počeli su trpjeti goleme poslovne gubitke, a i dalje su izloženi financijskom opterećenju niza naknada – od kojih je najveća obaveza komunalna naknada za objekte koji zbog mjera ili uopće ne rade ili rade u vrlo smanjenom opsegu.Komunalna naknada jedan je od nameta koji je fiksan i ne ovisi o tome je li trgovina/ ugostiteljski objekt otvoren, zatvoren, radi li veći promet ili je u krizi kakva je sada, tako se ne pita ni pojedince jesu li dobili otkaz, preživljavaju li ili žive.

Upravo iz tog razloga na prijedlog općinskog načelnika Nikole Denisa, jednoglasno je prihvaćeno da se komunalna naknada za cijelu 2020. godinu ukine, odnosno da se oslobodi od plaćanja komunalne naknade. “Nikome nije lako, moramo biti solidarni jer ovome smo zajedno. Stoga, odlučili smo na ovaj način pomoći našim mještanima da prebrode ovu krizu. Nadamo se zajedno s vama da će se situacija čim prije smiriti i vratiti u normalu, a do tada želimo barem ublažiti te posljedice koliko je u našoj moći,” poručio je načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis.

TEKST: S. P.    FOTO: D. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn