OPĆINA STARO PETROVO SELO – U tijeku izgradnja vodopskrbne mreže

Datum objave: 06. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – U Općini Staro Petrovo Selo nastavljaju s provedbom vrijednih projekata čiji je cilj poboljšanje kvalitete života mještana. U tijeku je izgradnja zasunske okne na mjestu spajanja magistralnog cjevovoda s opskrbnim što će dugoročno, po završetku projekta, rezultirati opskrbom naselja Godinjak, Staro Petrovo Selo i Vrbova.

Iako aktivnost i “živost” određene sredine generiraju uglavnom kulturno, sportsko, zabavni sadržaji, bez dobrog temelja, poput uređene komunalno vodne infrastrukture, nema ni standarda življenja. Znaju to u Općini Staro Petrovo Selo, stoga, ravnomjerno, ulažu u jedne i druge projekte. U tijeku je izgradnja zasunske okne-spoja magistralnog cjevovoda s opskrbnim što će dugoročno, po završetku projekta, rezultirati opskrbom naselja Godinjak, Staro Petrovo Selo i Vrbova. Riječ je o, donedavno, zaustavljenom projektu zbog problema financiranja, koji je Općina, svjesna njegova značaja, dogovaranjem suradnje s Hrvatskim vodama, “revitalizirala” . U prvoj fazi obustavljenog projekta izgrađeni su magistralni cjevovodi i jednom stranom ulice položeni oni opskrbni, nakon čega je, po raspisivanju javne nabave i dobivanja novog izvođača radova, priča bila nastavljena. U kojoj je fazi projekt trenutno, upoznaje Matej Severović, direktor Vodovoda Zapadne Slavonije.

“Trenutno raskopavamo sva okna, pronalazimo postojeće cjevovode i izrađujemo okna, te unutar njih polažemo fazonske komade, ventile i svu ostalu potrebnu opremu kako bi se spojili i opskrbni cjevovodi. Nakon toga slijedi ispiranje cjevovoda, dezinfekcija i puštanje u rad. Nakon što projekt privedemo kraju, svako će kućanstvo imati mogućnost spojiti se na nove cijevi. Također, u izgradnji su i nove crpne stanice- jedna u Godinjaku, druga u Vrbovi, koje će biti okosnice budućeg razvoja vodoopskrbe za naselja Tisovac i Blažević Dol , a stigla je i građevinska dozvola za radove u naselju Tisovac, koje ćemo pokušati “progurati” kroz redovna sredstva Hrvatskih voda i realizirati uz sufinanciranje Općine Staro Petrovo Selo, jer riječ je o projektu koji će značajno doprinijeti poboljšanju kvalitete života mještana. Po završetku “priče” gotovo cijela Općina trebala bi biti obuhvaćena vodopskrbom, izuzev tek nekoliko naselja za koja smo također aplicirali i očekujemo pozitivan odgovor.”, rekao je Severović.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 4,2 milijuna kuna, projekt s 80 posto iznosa financiraju Hrvatske vode, dok je preostalih 20 posto “na teret” Općine Staro Petrovo Selo.

TEKST: S. P.      FOTO: staropetrovoselo.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn