OPĆINA STARO PETROVO SELO: Pri kraju uređenje Društvenog doma u Donjim Crnogovcima

Datum objave: 29. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Općina Staro Petrovo Selo posljednjih je godina uspješno realizirala nekolicinu višemilijunskih projekata koji su značajno podigli kvalitetu života i prostor življenja učinili ljepšim i naprednijim. Takav je i projekt uređenja Društvenog doma u Donjim Crnogovcima.

Vodeći se ravnomjernim razvojem svih naselja te vizijom i stavom kako treba inzistirati na projektima od interesa za mještane, zahvaljujući financijskoj stabilnosti, Općina Staro Pterovo Selo proteklih je godina uspješno realizirala nekolicinu višemilijunskih projekata koji su značajno podigli kvalitetu života i prostor življenja učinili ljepšim i naprednijim. Uz kontinuirana ulaganja u komunalnu infrastrukturu, opremu domova, dječjih igrališta i cesta, takav je i projekt uređenja Društvenog doma u Donjim Crnogovcima koji ovih dana, ulazi u završnu fazu.

“Željeli smo mještanima ovog mjesta omogućiti adekvatan prostor za druženja i odvijanje aktivnosti društvenog i kulturnog života, stoga smo se odlučili na uređenje i energetsku obnovu doma. U tijeku su završni radovi koje je izvodila tvrtka „Hipostil gradnja”, a ukupna vrijednost iznosi 119.869,75 bez PDV-a. Trudimo se razmišljati unaprijed, realizirati projekte i povući što više sredstava iz europskih fondova i tako maksimalno podići kvalitetu življenja mještana u svim naseljima općine. Vjerujem da će novouređeni dom odgovarati potrebama mještana Donjih Crnogovaca i biti mjesto susreta i druženja”, rekao je načelnik općine Nikola Denis.

Uz završne radove na još jednom mjesnom Društvenom domu, na području Općine u tijeku i druga faza radova na izgradnji županijske ceste u naselju Gornji Crnogovci, investicija koju je financirala Brodsko posavska županija, dok se Općina pobirnula za potrebnu logističku potporu. Riječ je o iznimno važnoj prometnici za područje Općine Staro Petrovo Selo koja će, kada radovi budu gotovi, u potpunosti biti modernizirana, obnovljena i proširena, što će značajno olakšati prometnu komunikaciju i pomoći daljnjem gospodarskom razvoju ovog dijela Općine. Vrijednost druge faze radova u kojoj će biti obnovljeno 0,7 kilometara ceste je 959.244,21 kunu s PDV-om.

TEKST: S. Tarbuk              FOTO: D. Pok/opcinastaropetrovoselo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn