OPĆINA STARO PETROVO SELO: Početak obnove pješačke staze u Vrbovi vrijedne gotovo 600 tisuća kuna

Datum objave: 31. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – S popuštanjem epidemioloških mjera u Općini Staro Petrovo Selo nastavili su s provedbom projekata koje je, na kratko, zaustavila pandemija koronavirusa. Nakon nedavne radne akcije mještana Godinjaka organizirane s ciljem pripreme terena za izgradnju Slavonske kuće, dobre vijesti stižu i mještanima Vrbove gdje će uskoro početi radovi na obnovi pješačke staze vrijedni gotovo 600 tisuća kuna.

Nastojeći kontinirano podizati standard življenja mještana cijele Općine, u Starom Petrovom Selu su, s popuštanjem epidemioloških mjera, nastavili s provedbom projekata koje je, na kratko, zaustavila pandemija koronavirusa. Nakon nedavne radne akcije mještana Godinjaka organizirane s ciljem pripreme terena za izgradnju Slavonske kuće, dobre vijesti stižu i mještanima Vrbove gdje će uskoro početi radovi na obnovi pješačke staze.

” Riječ je o projektu vrijednom 565.393,75 kuna s PDV-om koji će sa 168 tisuća kuna sufinancirati Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Iznimno vrijedan infrastrukturni projekt uključuje obnovu pristupne staze-kod spomenika i stare škole, što predstavlja i pripemu za asfaltiranje koje nas očekuje u budućnosti, kao i zacjevljenje kanala. Nadam se kako ćemo ove godine uspjeti provesti i drugi dio projekta uređenja korita kanala koji prolazi kroz park, čime će mještani Vrbove dobiti prostor kakav odavno zaslužuju”, upoznaje prvi čovjek Općine Staro Petrovo Selo, načelnik Nikola Denis.

Podršku provedbi projekata i kvalitetnom radu čelnih ljudi Općine pri svakodnevnom pronalaženju novih izvora financiranja i sufinanciranja, daje i Brodsko posavska županija kojoj je Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, u skladu sa Zakonom o potpomognutim područjima, nedavno odobrilo iznos od 350 tisuća kuna za rekonstrukciju dijela nerazvrstane ceste u naselju Štivica.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: staropetrovoselo.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn