OPĆINA STARO PETROVO SELO – Po pola miijuna kuna za poljoprivrednike i poduzetnike

Datum objave: 29. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Nastavljajući pozitivne trendove kojim su, u protekle četiri godine, s ciljem ravnomjernog razvoja cijelog područja, značajno podignute kvaliteta i stanard življenja svih dobnih skupina, Općina Staro Petrovo Selo izdvojila je po pola milijuna proračunskih kuna za poljoprivrednike i poduzetnike i nastavila s kontinuiranim ulaganjima u društvenu infrastrukturu

Vjerujući kako dobrog gospodarenja nema bez ravnomjernog razvoja cijelog područja, ali i ulaganja u podizanje standarda i kvalitete življenja svih dobnih skupina, Općina Staro Petrovo Selo, i na kraju aktualnog mandata, nastavlja s pozitivnim trendovima.

Potvrđuju to i dva otvorena Javna poziva za korištenje proračunskih sredstava kojima je poljoprivrednicima i poduzetnicima na raspolaganju po pola milijuna kuna. Značajna sredstva zainteresirani će poljoprivrednici moći koristiti za ulaganja u materijalnu ili nematerijalnu imovinu na vlastitim gospodarstvima povezanim s primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, s ciljem boljeg korištenja poljoprivrednih površina, povećanja konkurentnosti obiteljskih gospodarstava, proširenja gospodarskih programa, kao i transformacije lokalne poljoprivrede. Istim iznosom Općina namjerava pomoći i svojim poduzetnicima prilikom nabave potrebne opreme za izgradnju i opremanje poslovnih objekata. Potpora može iznositi do 85 posto prihvatljivih dokumentiranih troškova, odnosno, po korisniku, najviše do 20 tisuća kuna. Uz trenutno dostupna financijska sredstva, s koronom ili bez nje, nastavljeno je i kontinuirano ulaganje u razvoj društvene infrastrukture.

Nakon energetske obnove Društvenog doma u Oštrom Vrhu vrijedne 553.284,38 kuna, koja bi, vjeruju u Općini, trebala doprinijeti socijalnoj revitalizaciji i smanjenju depopulacije stanovništva, ovih je dana završeno i unutarnje uređenje prostora, a u tijeku je i obnova zgrade Općine, kao i uređenje prostora mjesne Udruge umirovljenika, koji, uz dnevni boravak, inicijativom grupe mještana, u drugom dijelu zgrade, za one najmlađe, planiraju i pokretanje i opremanje prostora za općinsku knjižnicu. “Iako je na području Općine još dosta posla, kontinuiranim ulaganjima turdimo se svim generacijama osigurati što bolji i kvalitetniji svakodnevni život u Slavoniji, regiji koju prate nepovoljni demografski i depopulacijski trendovi, jer uz izgradnju komunalne i prometne infrastrukture, ona društvena i kulturna jednako je značajna,” smatra načelnik Nikola Denis .

TEKST: S. Tarbuk          FOTO:www.staropetrovoselo.hr

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn