OPĆINA STARO PETROVO SELO – Novih bespovratnih milijun i pol tisuća kuna, projekt vodoopskrbe naselja Tisovac, uređenje naselja Vrbova

Datum objave: 30. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Iako su, pridržavajući se preporučenih epidemioloških mjera, pojedina tradicionalna događanja odgodili za neka bolja vremena, u Općini Staro Petrovo Selo, s projektima nisu stali ni tijekom “korona krize” ni u vrijeme godišnjih odmora, jer ravnomjeran razvoj svih naselja i podizanje kvalitete života mještana, vizija je i višegodišnji plan aktualnog čelništva predvođenog mladim i ambicioznim načelnikom Nikolom Denisom.

Niz višemilijunskih projekata uz vidljiv napredak u svim sferama života posljednjih su godina glavno obilježje Općine Staro Petrovo Selo. Potvrdilo se to i tijekom epidemije korona virusa koja, zahvaljujući ambicioznom radu čelništva predvođenog mladim i ambicioznim načelnikom Nikolom Denisom, ni na trenutak nije zaustavila planirani ravnomjeran razvoj cijele Općine, temeljen na viziji i stavu kako treba inzistirati na projektima od interesa za sve mještane. Iako su, pridržavajući se preporučenih epidemioloških mjera, pojedina tradicionalna događanja poput najboljeg malog open air festivala u ovom dijelu zemlje, Rock Starci, odgodili za neka bolja vremena, s provedbom projekata nije se stalo ni u vrijeme godišnjih odmora.

U prilog tome ide i nedavno potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa “Širenje mreže socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici-faza 1”, za čiju je provedbu Općini iz Europskog socijalnog fonda dodijeljeno 1.499.767,78 kuna. Cilj projekta je osigurati aktivnosti i prostor za osobni razvoj starih i nemoćnih osoba koje su u riziku od siromaštva, ojačati članove obitelji ovisnih starijih osoba za skrb, uskladiti poslovni i privatni život, te osnažiti kapacitete 8 stručnjaka za pružanje socijalnih usluga pripadnicima treće životne dobi. Uz zapošljavanje dvije osobe koje će pružati uslugu prijevoza starih i nemoćnih korisnika, kroz projekt će biti adaptiran prostor za aktivnosti umirovljenika te nabavljena sva potrebna oprema i vozilo.

Uz projekt koji će izravno utjecati na povećanje kvalitete života starijih osoba s područja Općine Staro Petrovo Selo, ovih su dana počeli radovi na višemilijunskom projektu vodoopskrbe naselja Tisovac koji, uz jednako važan projekt vodoopskrbnog sustava Bodovaljci-Laze-Godinjak, “težak” 5 milijuna i 600 tisuća kuna, provodi “domaća” tvrtka Vodovod Zapadne Slavonije. Kada je riječ o infrastrukturnim ulaganjima, kao jedan od najvažnijih svakako valja spomenuti i projekt besplatnih kućnih priključaka, njih ukupno 948, za mjesta Staro Petrovo Selo, Godinjak, Vrbova, Štivica, Komarnica i Oštri Vrh. Vodeći računa o ravnomjernom razvoju svih naselja, aktivno se radi i na uređenju parka u Vrbovi koji bi, uz okoliš, nove pristupne staze, betonski prilaz spomeniku Markovac, modernu opremu i funkcionalan izvor vode, po završetku trebao izgledati bolje nego ikada. Osim aktualnih radova u mjesnom parku, kvalitetnijem i sadržajnijem životu mještana Vrbove doprinijet će i obnovljen Društveni dom, projekt vrijedan gotovo 2 milijuna kuna, koji čeka svoje skoro svečano otvorenje, a slijedeće godine i potpuno unutarnje opremanje.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: staropetrovoselo.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn