OPĆINA STARO PETROVO SELO – Nastavak ulaganja u značajne infrastrukturne projekte

Datum objave: 26. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Projekt izgradnje spojnog vodoopskrbnog cjevovoda Godinjak – Tisovac i opskrbnog cjevovoda naselja Tisovac, još je jedan u nizu kapitalnih projekata Općine Staro Petrovo Selo, čiji je cilj ravnomjeran razvoj svih naselja i podizanje ukupne kvalitete života. Ugovor vrijedan više od dva milijuna kuna potpisali su čelni čovjek Općine, načelnik Nikola Denis i član uprave Vodovoda Zapadne Slavonije, Davor Rukavina.

Bez dobrih infrastrukturnih projekata nema ni kvalitetnog razvoja pojedinog mjesta. Znaju to u Općini Staro Petrovo Selo stoga su ovih dana, inzistirajući na projektima od interesa za sve mještane, potpisali ugovor s Vodovodom Zapadne Slavonije vrijedan više od dva milijuna kuna. U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU potpisan je, osim toga, Ugovor za uređenje dijela nerazvrstane ceste u Štivici, uz dodatno osiguranih 70 tisuća kuna za projekt sanacije krovišta župne crkve

Projekt izgradnje spojnog vodoopskrbnog cjevovoda Godinjak – Tisovac i opskrbnog cjevovoda naselja Tisovac, još je jedan u nizu kapitalnih projekata Općine Staro Petrovo Selo, čiji je cilj ravnomjeran razvoj svih naselja i podizanje ukupne kvalitete života. Ugovor vrijedan više od dva milijuna kuna potpisali su čelni čovjek Općine, načelnik Nikola Denis i član uprave Vodovoda Zapadne Slavonije, Davor Rukavina. Projekt sufinanciraju Hrvatske vode u iznosu od 80 posto, a za preostalih 20 posto osigurat će Općina sredstvima proračuna.

Nastavljajući s vizijom i stavom kako treba treba inzistirati na projektima od interesa za mještane kojima služe i općinu kakvu žele, u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU potpisan je i ugovor za uređenje dijela nerazvrstane ceste u Štivici, projekt vrijednosti od oko milijun kuna, koji će Ministarstvo sufinancirati s 350 tisuća kuna, a tu je i dodatak ugovora kojim je osigurano i dodatnih 70 tisuća kuna.

“Zahvaljujući uspješnom apliciranju župnika župe svete Marije Magdalene u Štivici, Josipa Vračarića, na program Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova europske unije „Ulaganja u zajednicu”, za projekt sanacije krovišta župne crkve vrijedan oko 250 tisuća kuna, dobili smo 100 tisuća kuna kojih ćemo “pojačati” vlastitim sredstvima i tako uspješno, na zadovoljstvo mještana Štivice, realizirati još dva vrijedna projekta.”, upoznao je prilikom potpisivanja Ugovora, načelnik Denis.

TEKST: S. T.    FOTO:staropetrovoselo.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn