OPĆINA STARO PETROVO SELO – Nastavak pozitivnih trendova

Datum objave: 09. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

STARO PETEROVO SELO – S nizom višemilijunskih ugovora, vizijom o ravnomjernom razvoju i projektima od interesa za sve mještane, Staropetrovoselci su se oprostili od 2020. dokazujući kako i iznimno izazovne godine, uz predani rad i dobro osmišljenu strategiju, mogu biti, po razini ulaganja i rekordne godine. Izglasan proračun od 28 milijuna i 600 tisuća kuna potvrda je kontinuiteta i najava novih velikih ovogodišnjih projekata

Iako bi je mnogi najradije zaboravili, Staropetrovoselci s 2020. itekako mogu biti zadovoljni. Jer, unatoč koroni, baš kao i nekoliko prethodnih, bila je to po razini ulaganja, rekordna godina. Uz izglasan proračun u iznosu od 28 milijuna i 600 tisuća kuna, nastavak pozitivnih trendova, projekata i investicija, potvrdio je to i novi višemilijunski ugovor s Vodovodom zapadne Slavonije ukupne vrijednosti od gotovo 6 milijuna kuna namijenjenih izgradnji vodoopskrbe u naseljima Gornji i Donji Crnogovci i Laze, potpisan uoči Badnjaka. Dobar start, ali i činjenica kako korona kriza nije zaustavila niti jednu projektnu aktivnost s pravom veseli i prvog čovjeka Općine, načelnika Nikolu Denisa. “Sve projekte koje smo počeli ili smo završili ili ih doveli pred sam kraj, maksimalno se prilagođavajući novonastaloj situaciji. S obzirom na koronom obojanu godinu, mislim da smo uspjeli, ali i nadalje trebamo težiti boljem. Shodno tome i proračun je ujednačen s onim prošlogodišnjim, što je i dokaz kako nigdje nismo zaostali. Pokušali smo se dotaknuti svih tema, od gospodarstva do infrastrukture i u konačnici zaokružiti sve to u jednu dobru priču.”

Vodeći se i nadalje vizijom o ravnomjernom razvoju cijele Općine i projektima od interesa za sve mještane, Općina Staro Petrovo Selo će i u 2021. godini poticati rad civilnih i sportskih udruga za što je u proračunu predviđeno oko 800 tisuća kuna, a nastavljaju i s kontinuiranom brigom o svojim najmlađima i najprespektivnijima koja počinje naknadom za novorođeno dijete, cijenom vrtića od 300 kuna, sufinanciranjem udžbenika osnovnoškolcima, te na kraju-studentskim stipendijama.

“Uz nastavak dobro uhodanih programa, nove planove i projekte, nadamo se da će se ove godine popraviti i javnozdravstvena situacija i da ćemo uspjeti realizirati veći dio izglasanog proračuna što bi stanovništvo naše općine trebalo i vidjeti i osjetiti po standardu življenja. Uz zadovoljstvo odrađenim, vjerujem kako trebamo biti ponizni i težiti još boljim i većim projektima i aktivnostima.”, zaključuje načelnik Denis.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: D. P./ staropetrovoselo.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn