OPĆINA STARO PETROVO SELO – Modernizacija javne rasvjete u svim naseljima

Datum objave: 11. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Moderna, energetski učinkovita i sigurna rasvjeta, uz značajne uštede, predstavlja i, za zdravlje ljudi i okoliš, najneškodljiviji oblik električne energije i standard suvremenog življenja. Svih 13 naselja Općine Staro Petrovo Selo taj je standard dostiglo.

Projekt modernizacije javne rasvjete na području Općine Staro Petrovo Selo sufinanciran sredstvima Programa razvoja lokalne zajednice, u konačnici vrijedan milijun i 145 tisuća kuna, jedan je od onih koji podižu kvalitetu življenja i kojim se u Općini posebno ponose. Riječ je o projektu kojim je, zamjenom postojećih, zastarjelih svjetiljki s novim, LED, povećana energetska učinkovitost u sustavu javne rasvjete i sigurnost u prometu u svih 13 naselja Općine, smanjena emisija CO2 i drugih onečišćivača, te što je, najvažnije, potrošnja električne energije.

“Ovo je jedan od najvažnijih projekata i sretni smo što je realiziran brzo i efikasno. Uz važan pozitivan ekološki utjecaj, zahvaljujući novom sustavu javne rasvjete, ostvarit ćemo manju potrošnju elektrine energije, što znači i uštedu u proračunu, ali i priliku da taj novac pametno iskoristimo kako bi život mještana podigli na novu, bolju i kvalitetniju razinu.“, rekao je o značaju projekta, općinski načelnik, Nikola Denis.

Nakon nedavno potpisanog ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, teškog 350 tisuća kuna namijenjenih rekonstrukcijii Društvenog doma u Vrbovi, a, potom, i najnovijeg- izgradnje pješačke staze u Frankopanskoj ulici uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 391 tisuću kuna, ovo je još jedan u nizu projekata komunalne i društvene infrastrukture koji svakodnevno podižu standarde življenja u Općini Staro Petrovo Selo.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. Pok/ staropetrovoselo.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn