OPĆINA STARO PETROVO SELO – DVD Štivica proslavilo 90 godina postojanja

Datum objave: 30. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

ŠTIVICA – Da se Slavonija ponosi zavidnom tradicijom vatrogastva, ovih su dana potvrdili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štivica, ponosno proslavivši 90 godina postojanja i aktivnog rada. Pod dobro znanim geslom “Vatru gasi, brata spasi”, okupljanje mladih i starih vatrogasaca bila je prigoda za podsjećanje na minule godine, dodjelu spomenica najzaslužnijima i ugodno druženje s brojnim prijateljima i suradnicima

Ponoseći se tradicijom dugom gotovo čitavo stoljeće, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štivica, svečano su obilježili prvih 90 godina postojanja i aktivnog djelovanja. Jer, biti vatrogasac u malom mjestu, puno je više od brze pomoći u neposrednoj ugrozi i predstavlja obvezu i predanost trajnog čuvanja ljudskih života, imovine kao i aktivno sudjelovanje u svim društvenim događanjima svoje sredine. Potvrdili su to slavljenici ali i njihovi brojni gosti, prijatelji i suradnici nazočni proslavi jubileja koja je počela jutarnjom budnicom u izvedbi članova Gradske glazbe Nova Gradiška a nastavila se svečanom 90. sjednicom društva koje danas broji 85 članova među kojima su djeca, mladež ali i brojne žene. Pod dobro znanim geslom “Vatru gasi, brata spasi”, okupljanje mladih i starih vatrogasaca bila je prigoda za podsjećanje na minule godine i dodjelu spomenica najzaslužnijima-za 10, 20 pa i 40 godina djelovanja u društvu.

Uz domaćine predvođene prvim čovjekom DVD-a Štivica, predsjednikom Dragom Jakičićem, svečanosti su nazočili Milan Šulter, predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije, izaslanik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, načelnik općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo, Zlatko Pospišil, kao i predstavnici DVD-a s područja Brodsko posavske i Požeško slavonske županije- iz Orubice, Dragalića, Brodskog Stupnika, Ivandola, Laza,  Komarnice, Donjih Andrijevaca, Blažević Dola, Velike, Vrbove, Tisovca, Godinjaka, Bilog Briga, Magić Male, Doline, Baćindola, te Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. Kako je pokrovitelj svečanosti bila Općina Staro Petrovo Selo i tamošnja vatrogasna zajednica, slavljenicima je čestitku uputio i načelnik Nikola Denis itekako svjestan važnosti društva ali i njegovih potreba zbog čega će Općina, obećao je, i nadalje, u skladu s proračunskim mogućnostima, pomagati društvo. Uoči dana svečanosti, u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Štivici je služena misa za sve poginule i umrle štivičke vatrogasce kojima su kolege na mjesnom groblju položili cvijeće i upalili svijeće.

TEKST: S. Tarbuk           FOTO:stivickaudruga

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn