OPĆINA STARO PETROVO SELO – 22 milijuna kuna za vodovodnu mrežu u Općini Staro Petrovo Selo

Datum objave: 20. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Nakon obnove društvenih domova u Lazama, Donjim Crnogovcima, Vrbovi i Oštrom Vrhu, na redu je potpuna rekonstrukcija doma u Godinjaku vrijedna gotovo 3 milijuna kuna. Radi se i na kapitalnom projektu izgradnje vodoopskrbe u naseljima Gornji i Donji Crnogovci i Laze vrijednom 6 milijuna kuna, a u planu je i naselje Starci. Time bi bila zaokružena priča o vodovodnoj mreži u koju je Općina do sada ugovorila projekata u vrijednosti od oko 22 milijuna kuna.

Dok nam korona svakodnevno, posljednjih godinu dana, mijenja i prolongira planove, u Općini Staro Petrovo Selo radi se punom parom, kao i prije “novog normalnog”. Jer, bez ulaganja u sve ono što predstavlja standard današnjeg življenja, smatra načelnik Nikola Denis, nema ravnomjernog razvoja svih općinskih naselja ni napretka, uopće. Osnovni je to cilj i kapitalnog projekta izgradnje vodoopskrbe u naseljima Gornji i Donji Crnogovci i Laze, infrastruakturne, vodno-komunalne priče koja je “startala” početkom godine.

Riječ je o još jednom u nizu zajedničkih projekata Općine i Vodovoda Zapadne Slavonije, vrijednom gotovo 6 milijuna kuna na koji Staropetrovoselci čekaju još od 2012.godine, kada je izdana građevinska dozvola. Najvažniji i najveći projekt Općine, kroz 18 mjeseci, koliki je predviđeni rok za izvođenje radova, trebao bi rezultirati s 13,3 kilometra dugom mrežom ali i besplatnim priključcima za 180 kućanstava. Osim iznimnog značaja za ukupnu kvalitetu življenja, jer, Općina Staro Petrovo Selo do prije godinu dana imala je priključenost na vodoopskrbu tek oko 8 posto, što će se, ovim ali i nizom drugih sličnih projekata podići na čak 85 posto, valja spomenuti i kako je riječ o projektu sa stopostotnim financiranjem na kojem su Petrovoselci povukli najviše sredstava na razini države, znajući kako je riječ o prilici koju nipošto ne treba proustiti.

Nakon izgradnje vodoopskrbe u Gornjim i Donjim Crnogovcima, te naselju Laze, za slijedeću godinu ostaje još Blažević Dol, trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije, a u planu je i ulaganje u turističko naselje Starci, sve atraktivnije poduzetnicima. Time bi bila zaokružena priča o vodovodnoj mreži u koju je Općina do sada ugovorila projekata u vrijednosti od oko 22 milijuna kuna. Uz razvoj komunalne infrastrukture, nastavlja se i s ulaganjima u onu društvenu, prije svega kroz projekte obnove mjesnih društvenih domova.

Nakon onih u Lazama, Donjim Crnogovcima, Vrbovi i Oštrom Vrhu, na redu je potpuna rekonstrukcija društvenog doma u Godinjaku uz obnovu vatrogasne spremnice, projekt vrijedan dva milijuna i 375 tisuća kuna.” I ovim projektom nastavljamo s ravnomjernim razvojem Općine, potvrđujući kako nam je i društveni život naših mještana iznimno važan. Nadamo se da ćemo uskoro nadoknaditi sve propušteno vrijeme, družeći se u novim ili obnovljenim društvenim domovima, koji su središnja točka svakog mjesta. Poput Društvenog doma u Godinjaku koji, uz mještane, za svoje aktivnosti koriste i brojne udruge, KUD, stolnoteniski klub, a onda i vatrogasci.”, upoznaje prvi čovjek Općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: staropetrovoselo.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn