OPĆINA SIBINJ – Načelnik Pavić izabran među 150 mladih političara koji će sudjelovati na Europskom tjednu u Bruxellesu

Datum objave: 19. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – Načelnik Općine Sibinj Josip Pavić izabran je za sudjelovanje na “Danu izabranih mladih političara u Europskoj uniji” (YEP- Young Elected Politicians Programme’s 2020 ) koji će se i ove godine održati u Bruxellesu.

Načelnik Pavić prijavio se krajem veljače na otvoreni natječaj EU na koji se mogu prijaviti svi mladi izabrani političari iz Europske unije koji nisu navršili 40 godina. U natječaju je trebalo zadovoljiti potrebne uvjete te izabrati područje o kojem bi govorili( Zeleni dogovor, Kohezijska politika, Budućnost Europe) a u kojem bi kandidat bio prepoznat i izabran od strane komisije natječaja uz detaljnu obradu njegovih višegodišnjih iskustava i provođenju politika.

“Kroz svoje iskustvo istaknuo sam želju za sudjelovanje u debati o Kohezijskoj politici kroz razdoblje od 7 godina. Ovih dana iz Odbora regija EU izvjestili su me da je prijava na natječaj bila vrlo konkurentna te da sam od 600 prijavljenih političara iz Europske unije izabran među 150 političara EU koji će imati priliku obratiti se na Europskom tjednu regija i gradova koji će se održati tijekom listopada u Bruxellesu. Čast mi je i zadovoljstvo što ću o našoj općini, županiji i državi te svom iskustvu u kohezijskoj politici i provođenju projekata govoriti za govornicom EU parlamenta,” kaže načelnik Pavić.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn