OPĆINA SIBINJ: U sklopu projekta “Zaželi” potpisan ugovor vrijedan 2,3 milijuna kuna

Datum objave: 19. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – Nastavljajući prošlogodišnje pozitivne trendove, načelnik Općine Sibinj Josip Pavić ovih je dana potpisao Ugovor za provedbu još jednog EU projekta. Riječ je o drugoj fazi projekta Zaželi pod nazivom “Nastavljamo zajedno!”  vrijednoj 2,3 milijuna kuna.

Nakon što se, u prvoj fazi provedbe diljem Hrvatske potvrdio kao pun pogodak, projekt Zaželi, čiji je cilj zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena na poslovima skrbi za stare i nemoćne, u brojnim će jedinicama lokalne samouprave narednih mjeseci ući u drugu fazu. Vrijednost projekta prepoznala je i Općina Sibinj, čiji je načelnik Josip Pavić ovih dana potpisao ugovor za nastavak projekta pod simboličnim nazivom “Nastavljamo zajedno!” Riječ je o projektu u iznosu od 2.328.430,00 kuna koji se u potpunosti financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje ispostava Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. Provodjenje projekta čiji je opći cilj olakšati pristup tržistu rada nezaposlenim ženama na području općine Sibinj, planira se u trajanju od 18 mjeseci, što će dugoročno utjecati i na povećanje razine kvalitete života i socijalne uključenosti 150 starijih i nemoćnih osoba s područja općine. Obzirom na višegodišnje dobro iskustvo u provođenju projekata, Sibinjci ni ovaj put ne sumnjaju u kvalitetne završne rezultate.

TEKST: S. T.         FOTO:Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn