OPĆINA SIBINJ – Svečano otvoren Dječji vrtić

Datum objave: 25. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – U nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković, brodsko posavskog župana Danijela Marušića te čelnog čovjeka Općine Josipa Pavića u Sibinju je svečano otvoren Dječji vrtić. Projekt vrijedan 7,2 milijuna kuna najvećim je dijelom financiran sredstvima Europske unije iz Mjere 7.4 Programa ruralnog razvoja.

Najmlađi mještani Općine Sibinj od ove će pedagoške godine prva iskustva i znanja stjecati u novoj, suvremeno opremljenoj vrtićkoj ustanovi. Dječji vrtić vrijedan 7,2 milijuna kuna, najvećim dijelom financiran sredstvima Europske unije iz Mjere 7.4 Programa ruralnog razvoja i Operacije 7.4.1. Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, svečano je otvoren u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković, brodsko posavskog župana Danijela Marušića te čelnog čovjeka Općine Sibinj, načelnika Josipa Pavića.

Glavna zgrada Dječjeg vrtića veličine oko 630 kvadratnih metara ima prostor za boravak djece u tri odgojno-obrazovne skupine-jednu jasličku i dvije vrtićke, dovoljno za smještaj 54-ero malih polaznika koji će uživati i u višenamjenskoj dvorani, a bez vlastitih prostorija nisu ostali ni odgajatelji kao ni uprava Vrtića. Parcela veća od 1800 kvadrata na kojoj se vrtić nalazi, sibinjskim će vrtićarcima omogućiti i boravak na otvorenom, a osnivanjem vrtićke ustanove, nakon mnogo vremena i kvalitetnije uvjete provođenja skrbi o djeci predškolskog odgoja na području cijele Općine, što su i specifični ciljevi projekta.

“Ministarstvo poljoprivrede dobilo je zadaću prvenstveno upravljati i pokušati mjerama politike jačati i osnaživati sektor poljoprivrede, ali i brinuti o razvoju ruralne infrastrukture u koju ulazi i obnova vrtića. U ovom trenutku, kroz Operaciju 7.4.1, financiramo obnovu i izgradnju njih čak 200 u cijeloj Hrvatskoj, od kojih je 12 u Brodsko posavskoj županiji, među kojima i upravo otvoren vrtić u Sibinju.”, istaknula je na svečanosti otvorenja ministrica Vučković.

TEKST: S. T.         FOTO:bpz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn