OPĆINA SIBINJ: Nastavak ulaganja u demografske politike i obrazovanje mladih

Datum objave: 27. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

SIBINJ- Iako je odgodila brojna događanja i mnogima poremetila planove, “korona godina” Općini Sibinj donijela je i puno toga dobrog. Novi dječji vrtić izgrađen europskim novcem, završetak radova na 10 milijuna kuna vrijednom uređenju središta mjesta tek su dio projekata uspješno realiziranih proteklih mjeseci. Nastavljajući kontinuirano raditi na podizanju kvalitete življenja svih mještana, obrazovanju i zadržavanju mladih, s pozitivnim trendovima Sibinjci su dočekali blagdane

S ciljem kreiranja mjesta ugodnog življenja s nizom pogodnosti koje, prije svega, pruža mladima, u Općini Sibinj godinu ispraćaju nastavljajući brojne pozitivne trendove. Jer, iako je na globalnoj razini odgodila brojna događanja i mnogima poremetila planove, “korona godina” Sibinjcima je donijela i puno toga dobroga. Novi dječji vrtić izgrađen europskim novcem, završetak radova na 10 milijuna kuna vrijednom uređenju središta mjesta, početak dugoročne priče o zelenoj tržnici- tek su dio projekata čiju realizaciju nije zaustavila ni epidemija.

Promišljajući demografski, nastavljajući, istovremeno, kontinuirano ulagati u sve dobne skupine ali i pomoći onima pogođenim COVIDS 19 virusom, Sibinjci s pozitivnim trendovima dočekuju i blagdane. Potvrđuju to i završne ovogodišnje aktivnosti poput isplaćene poticajne mjere Općine za obitelji s više djece – čeka na 20 tisuća kuna uručenog mladoj majci tri djevojčice i tri dječaka, koji će pomoći u opremanju novorođenčeta. Itekako dobrodošao dar dobili su i studenti, njih 15 a kojim je ovih dana čelni čovjek Općine, načelnik Josip Pavić potpisao ugovor o stipendiranju jer u Sibinju obrazovanje smatraju vrijednošću u koju treba ulagati.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji dječjeg vrtića “Božićna želja- igračka za prijatelja” kojoj su se odazvali brojni roditelji, na svoje će doći i svi oni manje sretni, a godina koja dolazi bit će uspješna i za brojne dugotrajno nezaposlene žene zašto će se “pobrinuti” II faza projekta Zaželi – “Nastavljamo zajedno” ,ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna u potpunosti financirana europskim sredstvima. Smještena u Brodsko posavskoj županiji na južnim obroncima Dilj Gore, 10-ak kilometara udaljena od Slavonskog Broda, Općina Sibinj sa svojih 12 naselja prema podacima za posljednja četiri popisna razdoblja, bilježi stalan porast broja stanovnika.

TEKST: S. T.      FOTO: facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn