OPĆINA SIBINJ – Program potpora poljoprivrednicima

Datum objave: 21. 11. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

SIBINJ – Nastavljajući kontinuirano osluškivati potrebe svojih mještana, s ciljem podizanja kvalitete življenja, Općina Sibinj osmislila je Program kojim namjerava pomoći svojim poljoprivrednicima. Svima onima koji planiraju ili žive od rada na zemlji i poljoprivredne proizvodnje na raspolaganju su dvije mjere pomoći- potpora za pokretanje poljoprivrednog gospodarstva i potpora za izradu projektne dokumentacije za nacionalne i međunarodne fondove

Uz dugodišnje programe potpora novorođenčadi, učenicima, studentima, mladim obiteljima pri kupnji nekretnine i poduzetnicima, Općina Sibinj, vjerujući kako je za podizanje kvalitete življenja neophodno osluškivati potrebe mještana, osmislila je Program potpora poljoprivrednicima za koji je, početkom mjeseca, raspisan i Javni poziv.

Svima onima koji planiraju ili već žive od rada na zemlji i poljoprivredne proizvodnje na raspolaganju su dvije mjere. Prva je potpora za pokretanje poljoprivrednog gospodarstva kroz koju će Općina novootvorenim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, samoopskrbnim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama registriranim za obavljanje poljoprivredne djelatnosti dodjeliti jednokratnu novčanu potporu po korisniku u iznosu od 3 tisuće kuna (398,17 €). Druga mjera se odnosi na potporu za izradu projektne dokumentacije za nacionalne i međunarodne fondove kroz koju će poljoprivrednicima financirati planirane projekte za apliciranje u iznosu jednokratne potpore od 6 tisuća kuna (796,34 €). Sve o ovom javnom pozivu i njegovim uvjetima poljoprivrednici s područja Općine Sibinj mogu pogledati na službenoj stranici.

Uz već postojeće Programe za mlade obitelji i poduzetnike, vodstvo Općine na čijem je čelu mladi i uspješni načelnik Josip Pavić, vjeruje kako će i najnovijim programom pomoći svojim mještanima i dati im dodatan vjetar u leđa za bavljenje nekom od poljoprivrednih djelatnosti.

TEKST: S. T.                  FOTO: Ilustracija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn