OPĆINA SIBINJ – Pri kraju radovi na uređenju zelene tržnice

Datum objave: 17. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – Nakon kapitalnog, 10 milijuna kuna vrijednog projekta modernizacije i uređenja mjesnog središta, u Općini Sibinj ovih dana privode kraju radove na uređenju zelene tržnice. Novo buduće mjesto trgovine i druženja na prvom će mjestu pomoći vlasnicima lokalnih OPG-a, a potom i svima onima koji prepoznaju važnost zdravih domaćih proizvoda

Nakon što su ,početkom lipnja, službeno završili mega projekt modernizacije i uređenja mjesnog središta težak 10 milijuna kuna, u Općini Sibinj ovih dana privode kraju radove na uređenju zelene tržnice. Uz kontinuirano podizanje kvalitete življenja mještana, cilj ovog projekta je, na prvom mjestu, pomoći vlasnicima lokalnih OPG-a, a potom i svima onima koji, posljednjih mjeseci, slijedom epidemije koronavirusa, prepoznaju važnost zdravih, domaćih proizvoda.

Na prostoru buduće zelene tržnice, na površini 21x 12 m ugradjene su zatravnjene kocke , postavljeni stolovi za prodavatelje i klupe za posjetitelje, a tijekom jeseni u planu je sadnja drveća unutar i izvan tržnice. Zainteresirani vlasnici OPG-a uskoro će moći zatražiti sklapanje ugovora za navedene stolove, a Općina će im, za početak, osigurati suncobrane. U narednoj fazi projekta, ukaže li se za to potreba, čelni ljudi Općine Sibinj, razmislit će o eventualnom natkrivanju prostora tržnice. Uz novih 100 parkirališnih mjesta, sigurnosne semafore, novouređenu šetnicu kroz park, staze s obje strane i led rasvjetu, projekt zelene tržnice još je jedan u nizu koji će Općinu Sibinj učiniti mjestom ugodnog življenja.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: Općina Sibinj

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn