OPĆINA SIBINJ – Pri kraju radovi na postavljanju led rasvjete u Gornjim Andrijevcima, opremanje igrališta u okviru dječjeg vrtića

Datum objave: 05. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – S ciljem podizanja standarda življenja svih mještana u Općini Sibinj. Unatoč epidemiji koronavirusa, povoljne vremenske prilike koriste za nastavak niza vrijednih infrasrtrukturnih projekata. Ovih su dana počeli radovi na opremanju mjesnog dječjeg vrtića, a pri kraju je druga faza postavljanja nove led rasvjete u naselju Gornji Andrijevci.

Unatoč epidemiji koronavirusa koja je, na kratko, zaustavila život kakav smo poznavali, u Općini Sibinj nastavljaju s nizom vrijednih infrastrukturnih projekata čiji je cilj podizanje kvalitete življenja mještana. Uz povoljne vremenske prilike, ovih su dana počeli radovi na opremanju igrališta budućeg mjesnog dječjeg vrtića koji bi s radom trebao početi u rujnu ove godine.

Novi vrtić smješten u samom centru Sibinja, površine 640 metara kvadratnih, projekt je na koji su u Općini iznimno ponosni, vrijedan gotovo 6 milijuna kuna koji su u potpunosti osigurana iz Europske mjere 7.4, Programa ruralnog razvoja. Uz osiguran prostor za boravak 54 djece u tri odgojno-obrazovne skupine: jednu jasličku i dvije vrtićke, korisnici dječjeg vrtića na raspolaganju će imati i višenamjensku dvoranu te prostor za Upravu i odgajatelje.

Uz opremanje igrališta nizom zabavnih i didaktičkih sprava, radi se i na uređenju budućeg travnjaka. Pri kraju je i II faza radova na postavljanju javne rasvjete u naselju Gornji Andrijevci, gdje će uskoro zasvijetliti dionica duga 1,4 km od naselja Sibinj do kraja Gornjih Andrijevaca. Osim toga, na dionici ceste D525 postavljeno je 39 novih rasvjetnih stupova za energetski učinkovita led rasvjetna tijela jačine 90 W.Trenutno se radi na uredjenju zemljanih bankina i kolnih prilaza, slijedi postavljanje preostalih rasvjetnih tijela, a potom i službeno “puštanje u rad” nove javne rasvjete.

TEKST: S. T.        FOTO: J. Pavić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn