OPĆINA SIBINJ – “Oj Sibinju, lipo selo naše”, Tradicionalna smotra folklora označila početak sadržajnog ljeta

Datum objave: 01. 7. 2021. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Tradicionalnom smotrom folklora “Oj Sibinju, lipo selo naše”, održanom proteklog vikenda u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Tomislav”, službeno su počeli ljetni programi u Sibinju. Slijedeća na redu je Fišijada, 10.srpnja, stoga, amater ili profesionalac, uživate li u kuhanju, ne propustite prijaviti se!

Propustite li, kojim slučajem ovog ljeta odlazak na more, u dobrim sadržajima nećete oskudijevati. Pobrinuli su se za to i u Općini Sibinj, pripremivši bogatu ponudu po svačijem guštu. Ljeto je službeno “otvorila” tradicionalna smotra folklora pod nazivom “Oj Sibinju, lipo selo naše”, održana proteklog vikenda u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Tomislav”. U bogatstvu i ljepoti narodne baštine, uz mnogobrojne mještane, uživao je i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Eraković, koji je, uz domaćicu, predsjednicu KUD-a, Ankicu Travarević, službeno pozdravio sve posjetitelje.

Na ovogodišnjoj smotri predstavila su se kulturno-umjetnička društva iz Velike Kopanice, Gornjih Andrijevaca, Strizivojne, Garešnice, Đakova, Josipovca Punitovačkog, Stupničkih Kuta, Novih Perkovaca i Hrkanovaca, a upriličena je i modna revija etno odjeće Tatjane Taje, kao i cjelovečernji nastup TS Fijaker. Slijedeća prilika za posjet Sibinju i dobru zabavu čeka vas 10.srpnja, u subotu, za kada je najavljena tradicionalna Fišijada, stoga, amater ili profesionalac, snalazite li se dobro u kuhinji, ne propustite prijaviti se. Uz osiguran fiš za sve posjetitelje, organizatori su se pobrinuli i za cjelovečernji provod uz nastup tamburaša De Gotho. Dobar tek i dobro došli!

TEKST: S. T.        FOTO: J. P. Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn