OPĆINA SIBINJ – Obnovljen spomenik kralju Tomislavu

Datum objave: 25. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – Nakon višemjesečne restauracije, spomenik kralja Tomislava, podignut prigodno, davne1925. uz proslavu tisuću godina hrvatskog kraljevstva, “vratio se kući”, u središnji park u Sibinju.

Radeći kontinuirano na podizanju standarda življenja i uljepšavanja mjesta, čuvajući, istovremeno spomen na tisućljetnu povijest hrvatskog kraljevstva, u središnjem parku u Sibinju, ponovno je, nakon višemjesečne restaruacije, postavljen spomenik kralju Tomislavu.

Riječ je o “znamenu” koji su, u prigodi proslave tisuću godina hrvatskog kraljevstva, sada već davne 1925., podigli Hrvatski seljački sokol i Hrvatska seljačka omladina Sibinja. Reljef s prikazom lika kralja Tomislava izradio je kipar Milan Cindrić, a spomenik je, zahvaljujući stručnoj restauratorskoj obnovi koju je izvela osječka tvrtka Oslik, ponovno zasjao starim sjajem.

Uz restauraciju, u okviru studioznog projekta do sada je napravljen novi temelj spomenika s pristupnim stazama, postavljene su nove kocke i hortikulturno uređen okolni prostor, a prema riječima načelnik općine Josipa Pavića, u planu je spomenik i osvijetliti. Ukupna vrijednost do sada izvedenih radova je 128.884 kune.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: J. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn