OPĆINA SIBINJ – Nastavljeni radovi na cestovnoj rekonstrukciji i uređenju općinskog središta

Datum objave: 29. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – Nakon nekoliko zimskih dana i kratke pauze, unatoč životu pod korona režimom, ovaj su vikend u Sibinju nastavljeni radovi na uređenju općinskog središta. Riječ je o iznimno vrijednom infrastrukturnom projektu “teškom” 9 milijuna kuna koji će dugoročno značajno izmijeniti vizuru mjesta

Iako posljednjih tjedana u skladu s naputcima Nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite, Općina Sibinj živi pod “korona režimom”, ovaj su vikend, nakon nekoliko zimskih dana, nastavljeni radovi na uređenju središta mjesta. Na novom parkiralištu unutar sibinjskog parka, postavljen je sloj asfalta, popločena je staza od mosta do škole i upravne zgrade Općine, uređeni kolni ulazi i staza te postavljeni rubnjaci na prilazima kućama.

Riječ je o iznimno vrijednom projektu rekonstrukcije dionice državne ceste D525 i uređenja općinskog središta “teškog” 9 milijuna kuna, koji će, dugoročno, značajno izmijeniti vizuru mjesta. Navedenim infrastrukturnim projektom će se unaprijediti svi sigurnosni aspekti na iznimno frekventnoj cestovnoj dionici dugoj 550 metara, kojom dnevno prođe i do 7 tisuća automobila. Projekt, osim toga, uključuje i postavljanje semafora s tipkalom, brzinomjera za vozače s izravnim paljenjem semafora, pješačke staze s obje strane dionice, nova autobusna stajališta, šetnicu kroz park, novu led rasvjetu, uređenje parkirališnih mjesta u centru, kao i proširenje ceste na pojedinim mjestima.

Dozvole li vremenske prilike, idući bi se tjedan nastavilo s asfaltiranjem još jednog sloja na kolniku dionice, zatvaranjem pojedinih ulica radi prekopa i postavljanja linijskih rešetki za odvodnju vode sa ceste, te zemljanih uređenja, a sve bi trebalo biti završeno desetak dana nakon Uskrsa. Radove izvodi tvrtka PZC Slavonski Brod.

TEKST: S. Tarbuk             FOTO: Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn