OPĆINA SIBINJ – Nastavak pozitivnih trendova i u godini prepunoj izazova

Datum objave: 29. 11. 2021. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – Unatoč višemjesečnim covid izazovima, Općina Sibinj godinu završava s pozitivnim trendovima, nastavljajući i dalje transparentno i na dobrobit svih mještana. Uz program potpore za mlade obitelji, ovih su dana potpisani i ugovori s poduzetnicima, u tijeku je i poziv za sudjelovanjem u kreiranju općinskog proračuna, a tu je i novo priznanje za iznimna doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje

Iako su prethodni, epidemiološki zahtjevni mjeseci, sa sobom donijeli i brojne izazove, Općina Sibinj godinu završava s pozitivnim trendovima, nastavljajući i dalje “posao” voditi transparentno i na dobrobit svih mještana. Potvrđuje to i još jedna “tura” novopotpisanih općinskih ugovora. Nastojeći na području Sibinja zadržati mlade obitelji, prvi čovjek Općine, načelnik Josip Pavić, 26. studenoga potpisao je ugovore s tri obitelji koje su ostvarile bespovratnih 15 tisuća kuna, te četiri ugovora s mladim poduzetnicima koje je Općina pomogla s iznosom od 10 tisuća kuna. Tijekom godine kroz program za mlade obitelji potpisano je ukupno 19 ugovora, a da je riječ o pravom potezu, potvrđuje i iskorištenost sredstava. U istom periodu Općina je potpisala i 10 ugovora s poduzetnicima a zahtjevi za pomoć i dalje pristižu. Zbog činjenice kako sve više mladih obitelji i poduzetnika za nastavak života i poslovanja izabire Općinu Sibinj, s programima planiraju nastaviti i u 2002.godinu, kada će osigurati i veći iznos, jer, potvrdilo se kako je riječ o adekvatnim mjerama za zadržavanje, ostanak i privlačenje mladih.

Da u Općini nastoje ravnomjerno pomagati i ulagati u sve skupine i generacije mještana, potvrđuje i još jedno priznanje koje je, nakon završen og istraživanja portala načelnik.hr, stiglo ovih dana. Analizom proračuna utvrđeno je da je općina Sibinj među 10 općina u Hrvatskoj po izdvajanju sredstava za predškolsko obrazovanje, što je poticaj i za dalje. Vjerujući u važnost transparentnog rada, iz Općine su ovih dana uputili i poziv svim Sibinjcima da svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju općinskog proračuna za 2022. godinu, jer, njih se to, smatraju, najviše tiče.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: sibinj.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn