OPĆINA SIBINJ – Dječji vrtić Sibinj izabran za program Ruksak (pun) kulture

Datum objave: 28. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

SIBINJ – Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis odabranih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje u kojima će se u 2023. godini održavati umjetničko-edukativni program pod nazivom Ruksak (pun) kulture. Jedan od četiri vrtića s područja Brodsko posavske županije je i Dječji vrtić Sibinj. Dokaz je to kako se prave stvari ne događaju samo u velikim urbanim sredinama i potvrda kontinuiranog kvalitetnog rada s predškolcima.

Kako bi kultura i umjetnost bili dostupni djeci i mladima u svim dijelovima Hrvatske, Ministarstva kulture i znanosti, obrazovanja i sporta, godinama provode projekt Ruksak pun kulture, kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Jedinstveni je to kulturno-edukativni program koji omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture, te općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Osmišljen kao nacionalni dopunski program podrške kurikulumu u osnovnim i srednjim školama program je vezan uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim ga školama provode stručnjaci (književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici).

Među ovogodišnjim odabranim dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje u kojima će se program održavati, na radost polaznika i odgojitelja, našao se i Dječji vrtić Sibinj, kao jedan od četiri odabranih dječjih vrtića s područja Brodsko posavske županije. Dokaz je to kako se prave stvari ne događaju uvijek isključivo u velikim urbanim sredinama i potvrda kontinuiranog kvalitetnog rada s predškolcima, što su mali Sibinjci brojnim aktivnostima već puno puta dokazali. Kroz tri kategorije- kazališnu umjetnost,glazbenu i vizualnu umjetnost mališani Dječjeg vrtića Sibinj u dobi od 3 do 6 godina provodit će programe i tako se, na najbolji način, upoznati s čarolijom umjetnosti i kulture. Raspored održavanja programa bit će dogovoren i usklađen s izvoditeljima programa i/ili radionica i odabranim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje. Iskrene čestitke malim Sibinjcima i vodstvu Dječjeg vrtića!

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: Općina Sibinj

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn