OPĆINA REŠETARI – Završna konferencija projekta “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III”

Datum objave: 06. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Općina Rešetari uspješno je privela kraju projekt “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III”, financiran kroz program zapošljavanja žena Zaželi, faza III, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Kroz projekt vrijedan 198 tisuća eura zaposleno je 30 žena koje su tijekom šest mjeseci bile podrška za 180 korisnika

U Općini Rešetari 4. srpnja održana je završna konferencija uspješno provedenog projekta “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III”. Riječ je o projektu financiranom kroz Program “Zaželi program zapošljavanja žena – faza III” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti projekta 1.483.200,00 kuna, odnosno 196.854,47 eura. Korisnik je Općina Rešetari, a razdoblje provedbe projekta je od 21.12.2022 – 21.8.2023. godine.

Projekt “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III” uključivao je ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih žena s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt je bilo zaposleno 30 žena koje su u periodu od 6 mjeseci brinule za više od 180 starijih i nemoćnih osoba na području Općine. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i HZZ, Podružnica Slavonski Brod. Temeljem ostvarenog partnerstva i suradnje na projektu dodatno su osnaženi mnogi relevantni dionici na području socijalne skrbi, zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala što će rezultirati daljnjim zajedničkim promišljanjem i akcijskim djelovanjem te omogućiti multipliciranje rezultata projekta kako na lokalnoj i regionalnoj tako i nacionalnoj razini.

Projekt se provodio s ciljem uključivanja žena u nepovoljnom položaju s nižom razinom obrazovanja na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, a sve u cilju kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva te potakla socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika, istaknula je na završnoj konferenciji voditeljica projekta Marina Romić. “Projektom se nastavio smjer dosadašnjeg djelovanja Općine u području socijalnog/društvenog djelovanja, te otvorio novi održiv okvir koji će se razvijati i nakon njegove provedbe, Osim toga, stvorit će se novi kapaciteti, te bi budući projekti mogli obuhvaćati i nove ciljne skupine. Razmjena iskustva, primjeri dobre prakse kao i brojni pozitivni rezultati poslužit će kao iznimno važan pokretač motivacije i poticaja za pokretanje novih programa s istim ciljem“, zaključio je prvi čovjejk Općine Rešetari, načelnik Zlatko Aga.

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: Općina Rešetari

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn