OPĆINA REŠETARI – Završeni radovi na objektu stare škole u Adžamovcima za potrebe Dječjeg vrtića

Datum objave: 27. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Unatoč sve prisutnim negativnim demografskim trendovima, kada je riječ o broju djece vrtićke dobi Općina Rešetari može biti zadovoljna. Potvrdio je to nedavno potpisan ugovor o izgradnji i proširenju zgrade matičnog Dječjeg vrtića “Čarobni svijet”, te upravo završena obnova objekta stare škole u Adžamovcima u koju će, 2.rujna, useliti 20-ero malih polaznika. Svečano otvorenje prostora novog područnog “ureda” vrtića zakazano je za srijedu, 28.kolovoza.

Slijedom neslužbenog, prestižnog statusa Općine “odlikaša” koji su Rešetari zaslužili kontinuiranim ispunjavanjem propisa i najvišom razinom proračunske transparentnosti, ljetni mjeseci i vrijeme godišnjih odmora u ovoj su Općini, s ciljem mijenjanja negativnih trendova i povećanja kvalitete življenja provedeni radno. Potvrđuje to netom završena obnova objekta stare škole u Adžamovcima koju je Brodsko posavska županija darovala Općini za potrebe predškolskog i obrazovnog odgoja i u kojoj će, od nove pedagoške godine, svoj prostor naći područni ured matičnog Dječjeg vrtića “Čarobni svijet”.

Gradilište su ovih dana posjetili prvi čovjek Općine, načelnik Zlatko Aga i ravnateljica vrtića Jasminka Kolić. Iznimno vrijedan projekt “težak” milijun i 200 tisuća kuna s iznosom od oko 756 tisuća kuna pomoglo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a prostor će službeno biti otvoren u srijedu, 28.kolovoza. 2.rujna, s početkom nove pedagoške godine, u novouređeni područni ured vrtića u Adžamovcima “uselit” će 20-ero vrtićaraca, polaznika jedne odgojne skupine i tako značajno olakšati svakodnevicu svojim roditeljima, te poboljšati i ukupnu kvalitetu života mještana.

Promjeni sveprisutnih, uglavnom negativnih demografskih trendova u Slavoniji pridonijet će i projekt izgradnje i proširenja zgrade matičnog Dječjeg vrtića vrijedan više od 10 milijuna kuna za koji je ugovor potpisan tijekom mjeseca srpnja. Po završetku radova, kroz 24 mjeseca, Rešetari će dobiti najmoderniji prostor za klince i klinceze kojih, sudeći prema broju upisane ali i zainteresirane djece, neće nedostajati. Samo ove godine u vrtić je, u redovnom programu, upisano 60 polaznika, te njih 45-ero u predškolskom odgoju. Uz novu samostalnu zgradu Dječjeg vrtića koja će kapacitetom zadovoljiti potrebe Općine Rešetari, te novi jaslički odjel za najmlađe polaznike, ovim će se projektom značajno poboljšati dostupnost i kvaliteta predškolskog odgoja i obrazovanja, standard i kvaliteta života djece i roditelja, smanjiti proces depopulacije, te dugoročno potaknuti proces demografskog oživljavanja.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: D. Pok/resetari.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn