OPĆINA REŠETARI – Završen projekt WIFI4EU, pri kraju radovi na dogradnji i uređenju zgrade Općine

Datum objave: 16. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Iako će mnogo planiranih projekata morati biti stavljeno “na čekanje”, u Općini Rešetari i tijekom pandemije koronavirusa radi se punim intezitetom. Nakon netom završenih radova na izgradnji reciklažnog dvorišta, ovih je dana finaliziran projekt WIFI4EU, a privode se kraju i radovi na dogradnji i uređenju općinske zgrade.

Iako je život kakav smo poznavali i dalje “na čekanju” u Općini Rešetari i tijekom pandemije koronavirsa radi se punom parom. Nakon netom završenih radova na izgradnji reciklažnog dvorišta, prvog na zapadnom dijelu Brodsko posavske županije, ovih je dana finaliziran i projekt WIFI4EU, “priča” čiji je cilj digitalno opismenjavanje i lakši pristup informacijama stanovnicima i posjetiteljima općine Rešetari. Zahvaljujući projektu finaciranom EU sredstvima, na 10 mikro lokacija diljem Općine, ( kod zgrade Općine i parka – V. Nazora 30, Rešetari, na nogometnom igralištu NK Budućnosti – novi objekt, u parku na Barbari, kod semafora, društvenom domu u Zapolju,-na stadionu NK Mladosti u Brđanima, u prostoru oko društvenog doma u Brđanima, u prostoru centra naselja Drežnik – dom i crkva, u prostoru stadiona NK Slavonac Gunjavci-Drežnik, u prostoru oko društvenog doma u Gunjavcima, u prostoru centra Adžamovaca – Hrvatski dom), postavljene su WIFI pristupne točke na koje će se mještani jednostavno, bez potrebe za registracijom ili autentifikacijom, moći spojiti i potpuno besplatno koristiti internetom. U trenutku kada najveći dio vremena provodimo u kući, projekt WIFI4EU zasigurno će podići kvalitetu života mještana Rešetara, baš kao što će i novi izgled zgrade općinske uprave, promijeniti vizuru mjesta.

Riječ je o projektu koji bi, bude li sve išlo po planu, trebao biti okončan u mjesecu svibnju i koji uz, dogradnju objekta, uključuje i uređenje postojećeg prostora. Radovi se u potpunosti financiraju novcem proračuna a ukupna vrijednost iznosit će oko milijun i 300 tiuća kuna. Novim prostorom stvorit će se bolji uvjeti za rad djelatnika Jedinstvenog upravnog odijela i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, ali i mogućnosti za daljnji razvoj i nova radna mjesta. Reprezentativan prostor, smatra prvi čovjek Općine, načelnik Zlatko Aga, doprinijet će ugledu Općine i svih njenih naselja, a rad čelnika i zaposlenika podići na na razinu pažnje kakvu bi institucija poput Općine Rešetari i trebala imati.

TEKST: S. T.        FOTO: resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn