OPĆINA REŠETARI – Završen projekt “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno”

Datum objave: 23. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Nakon 24 aktivna mjeseca na području Općine Rešetari priveden je kraju projekt “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno”. Financiran kroz program “Zaželi”, ukupne vrijednosti 4.957.056, 36 kuna, projekt je, rečeno je na završnoj konferenciji, rezultirao edukacijom i unapređenjem radnog potencijala 30 dugotrajno nezaposlenih žena kao i kontinuiranom skrbi za više od 150 starijih i nemoćnih osoba, što je nositeljima i partnerima motiv i poticaj za pokretanje novih programa s istim ciljem.

Nastavljajući trendove po kojima se već odavno afirmirala kao Općina uspješna po povlačenju sredstava iz Europskih fondova, Općina Rešetari uspješno je privela kraju još jedan vrijedan projekt čiji je konačni cilj podizanje kvalitete življenja svih mještana. Rezultati projekta “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno” predstavljeni su na završnoj konferenciji. Učinili su to čelni ljudi Općine, načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković te Senka Vranić, direktorica konzultantske tvrtke “Sintagma”, zadužene za provedbu projekta.

Financiran kroz Program “Zaželi” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz sredstava Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 4.957.056, 36 kuna, projekt je rezultirao zapošljavanjem 30 dugotrajno nezaposlenih žena na brizi i skrbi za više od 150 starijih i nemoćnih osoba s područja Općine, pružajući krajnjim korisnicima tijekom 24 mjeseca novu perspektivu i novu kvalitetu života. Uz toliko potrebno osobno osnaživanje, projekt je unaprijedio i radni potencijal zaposlenih žena, pružajući im priliku i za dodatno obrazovanje u zanimanjima gerontodomaćice, kuharice, voditeljice OPG-a, računalne operaterke, cvjećarice i slastičarke.

Sve su to razlozi za iskazano zadovoljstvo projektom, ali i snažan motiv i poticaj za pokretanje novih s istim ciljem, istaknuto je na završnoj konferenciji. U planu je, tada, zaposliti 35 žena koje bi pružale podršku još većem broju krajnjih korisnika. Nositelj projekta “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno” je Općina Rešetari a partneri Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskki zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod.

TEKST: S. T.   FOTO: Cajtung

 

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn