OPĆINA REŠETARI – Za potresom pogođena područja novčana potpora, hrana i higijenske potrepštine

Datum objave: 17. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Iako je od potresa u Sisačko moslavačkoj županiji prošlo već više od dva tjedna, val humanosti i dobrote traje. U pomoć pogođenima priskočili su i mještani Općine Rešetari koja je, uz novčanu potporu u iznosu od 20 tisuća kuna uplaćenu krajem prošle godine, do danas prikupila i više od 4 tone hrane i higijenskih potrepština procijenjene vrijednosti od 50 tisuća kuna. Potporu od 5 tisuća kuna poslao je i Dječji vrtić Čarobni svijet.

Nakon razornog potresa koji je krajem prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, mještani, volonteri, dobrovoljci, članovi CZ Općine Rešetari i mjesnih udruga pridružili su se velikom valu dobrote i humanosti koji je”preplavio” cijelu zemlju. Uz novčanu potporu Općine, uplaćenu već prvih dana, u iznosu od 20 tisuća kuna, od 31.prosinca 2020. do 6. siječnja 2021. godine prikupljeno je više od 4 tone humanitarne pomoći hrane i higijenskih potrepština procijenjene vrijednosti 50 tisuća kuna.

Osim u skladištu Općine, pomoć je prikupljana i na terenu u organizaciji svih sela- Drežnika, Gunjavaca, Adžamovaca, Brđana, Zapolja i Bukovice, a potom, organiziranim prijevozom 8. siječnja, dostavljena u skladišta Grada Gline, prema dogovoru s tamošnjom dogradonačelnicom Brankom Bakšić Mitić, u naselje Gornje Selište. Velikoj akciji solidarnosti pridružio se i Dječji vrtić Čarobni svijet, novčanom potporom od 5 tisuća kuna.

TEKST: S. T.                    FOTO:resetari.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn