OPĆINA REŠETARI VELIKO GRADILIŠTE – Nastavljeni radovi na značajnim projektima

Datum objave: 09. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Epidemija koronavirusa nije zaustavila provedbu niza manjih i većih građevinskih radova koji se, posljednjih dana, uz povoljne vremenske prilike i pridržavanje naputaka Nacionalnog stožera civilne zašštite, odvijaju na području Općine Rešetari.

Iako se život kakav smo poznavali, slijedom epidemije koronavirusa, mijenja iz dana u dan, u Općini Rešetari, povoljne vremenske prilike nastoje iskoristiti za nastavak radova na brojnim manjim i većim projektima čiji je cilj podizanje kvalitete života mještana. Početkom travnja počeli su radovi na prilazu i parkiralištu ispred ambulante općeg zdravlja i stomatologije. Riječ je o projektu kojeg su, kažu u Općini, priželjkivali svi korisnici usluga ove ustanove, jer postojeći je ulaz bio u iznimno lošem stanju i zahtijevao je rekonstrukciju i prilagodbu teško pokretnim osobama.

Ugovaratelj i izvođač radova su Općina Rešetari i tvrtka Expert gradnja d.o.o, planirani rok završetka 30 dana, a ukupna vrijednost 60 tisuća kuna. Istovremeno, u završnoj su fazi i radovi na izgradnji mjesnog reciklažnog dvorišta kakvo će prije biti izgrađeno i na širem novogradiškom području, zbog čega je Općina Rešetari, u okviru operativnog EU projekta, izgradila i asfaltirala pristupnu cestu, proširila vodoopskrbnu sa hidrantskom mrežom, te pripremila mrežu za postavljanje vanjske rasvjete u dužini od 1100 metara. Ukupna vrijednost radova vodoopskrbe i rasvjete iznosit će 260 tisuća kuna.

TEKST: S. T.   FOTO: resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn