OPĆINA REŠETARI – Uređenje i modernizacija zgrade općinske uprave

Datum objave: 02. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Zahvaljujući brojnim kvalitetnim projektima kao i kontinuiranom ulaganju u razvoj komunalne i prometne infrastrukure, Općina Rešetari posljednjih je godina značajno promijenila izgled i vizuru. Moderni unutarnji i vanjski izgled dobiva i zgrada općinske uprave zahvaljujući projektu adaptacije i dogradnje vrijednom gotovo dva milijuna kuna vlastitih proračunskih prihoda.

Reciklažno dvorište, dječji vrtić, vatrogasni i društveni dom – tek je dio projekata Općine Rešetari čiju realizaciju nije uspjela zaustaviti ni epidemija. Među kapitalnima svakako je i adaptacija i dogradnja službenih prostorija sjedišta općinske uprave vrijedna 1,7 milijuna kuna vlastitih proračunskih prihoda, priča koja je, zbog opsežnosti, rađena u više etapa tijekom prošle i aktualne godine.

Nakon postupka obnove vanjskog i unutrašnjeg prostora zgrade bivše škole stare gotovo stoljeće i pol te dograđenog novog objekta s uredima, arhivom, novim sanitarnim čvorovima i svim standardima moderne gradnje, etapno su uređeni i opremljeni najreprezentativniji prostori- mala i velika vijećnica. Uređenje velike znači i informatičku modernizaciju, odnosno postavljanje WIFI i audio sustava ozvučenja i opreme za snimanje i internetski prijenos kao novi standard u “operativnom političkom djelovanju” općinskih vijećnika.

S novim sazivom u planu je i postavljanje laptopa za vijećnike, što će dugoročno, značiti i značajnu uštedu na materijalima potrebnim za sjednice, koje će se, s novom opremom, i snimati. U okviru projekta, nakon postavljanja novih jarbola, u tijeku je postavljanje unutarnje ograde od prizemlja do vrha objekta i ograde za invalide u vrijednosti od 50 tisuća kuna, nakon čega bi trebao uslijediti i tehnički pregled adaptiranih i dograđenih objekata.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn