OPĆINA REŠETARI – Ulaganje u odgoj i obrazovanje: dok najmlađi čekaju početak rada novog vrtića, potpisani ugovori s novim stipendistima

Datum objave: 26. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Općina Rešetari ovih je dana potpisala ugovore s 43 novih stipendista, srednjoškolaca i studenata, za što je u školskoj 2020/21. godini izdvojeno ukupno 143 tisuće kuna. Novi početak, u skladu sa suvremenim odgojno-obrazovnim standardima, čekaju i najmlađi mještani, jer vrata uskoro otvara i Dječji vrtić “Čarobni svijet” čija je izgradnja koštala nešto više od 10 milijuna kuna.

Nakon što je utvrđena konačna rang – lista pristupnika natječaja za dodjelu stipendija Općine Rešetari u školskoj/akademskoj 2020./21., 43 nova stipendista -25 učenika srednjih škola, 14 studenata i 4 studentske stipendije za izvanredne studente, potpisali su Ugovore o stipendiranju, dodijeljene prema tri kriterija-darovitosti, deficitarnosti zanimanja i socijalnom statusu. Nastavak je to kontinuiranog ulaganja u odgoj i obrazovanje, što je, vjeruju u Općini, najbolji način za podizanje ukupne kvalitete življenja i put uspjeha. Potvrđuje to i iznos od 143 tisuće kuna, koliko je, za aktualnu školsku i akademsku godinu, Proračunom predviđeno za učeničke i studentske stipendije. U zadnjih 4 godine Općina Rešetari u tu je svrhu ukupno isplatila 300 tisuća kuna.

Novi je početak i pred onim najmlađima, jer , nakon izgradnje i opremanja, a potom i postupka tehničkog prijema koji je u tijeku, vrata uskoro otvara i Dječji vrtić “Čarobni svijet” u čiji će prostor “useliti” 50 do 60 redovnih polaznika. Uz jaslice u kojima će biti zbrinuto 15 mališana, najviše pedagoške standarde uređenja, a onda i novi područni odjel vrtića otvoren 2019. godine u Adžamovcima, malo se koja lokalna zajednica može pohvaliti uvjetima kakve je svojim najmlađim mještanima, za tu namjenu, pružila Općina Rešetari. Ne čudi stoga interes roditelja iz susjednih mjesta- Godinjaka, Bodovaljaca, Laza, Orubice, pa i iz Grada Nova Gradiška, da svoju djecu zbrinu upravo u vrtić “Čarobni svijet”. Uz moderno opremljen prostor vrtića koji će vrlo brzo otvoriti vrata, za nove i stare male polaznike postavljeno je i dječje igralište s brojnim rekvizitima, a u planu je i uređenje kompletnog okoliša kada to dozvole vremenski uvjeti. Izgradnja dječjeg vrtića sufinancirana sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda ukupno je stajala 10.077.142 kuna.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: www.resetari.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn