OPĆINA REŠETARI – U Rešetarima postavljena kamera za nadzor brzine prometa

Datum objave: 05. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – U nazočnosti Mate Pušeljića voditelja Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave brodsko-posavske i općinskog načelnika Zlatka Age, 4. ožujka na županijskoj cesti u Rešetarima, u ulici Kralja Tomislava, u rad je puštena kamera za nadzor brzine prometa. Iako je u Rešetarima do 4. ožujka bilo postavljeno samo kućište, policija je utvrdila da značajan dio vozača poštuje prometne propise, a kamera je postavljena i u Baćindolu  te će narednih dana biti stavljena u funkciju.

U nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa do 2020. predviđena je nabava uređaja za mjerenje brzine i ostale opreme koja se koristi za nadzor prometa. Za 2019. i 2020. godinu za područje Policijske uprave brodsko-posavske predviđena je nabava osam kućišta i četiri fiksne kamare za mjerenje brzine kretanja. Jedna od njih je postavljena u Rešetarima. Iako je u Rešetarima do 4. ožujka bilo postavljeno samo kućište, policija je utvrdila da značajan dio vozača poštuje prometne propise  naglasio je voditelj odsjela za sigurnost cestovnog prometa PU brodsko-posavske Mato Pušljević.

Iako je u Rešetarima do 4. ožujka bilo postavljeno samo kućište, policija je utvrdila da značajan dio vozača poštuje prometne propise  naglasio je voditelj odsjela za sigurnost cestovnog prometa PU brodsko-posavske Mato Pušljević. “Zahvaljujemo se Općini koja je u tome sudjelovala kao jedinica lokalne samouprave. Nadamo se da će postavljanje kamere doprinijeti sigurnosti cestovnog prometa, da će ostvariti preventivni učinak, a također doprinijeti sankcionirnju onih koji krše prometne propise. Sve je to u cilju smanjenja broja stradavanja na našim cestama,” rekao je Pušeljić. Iako je u Rešetarima do 4. ožujka bilo postavljeno samo kućište, policija je utvrdila da značajan dio vozača poštuje prometne propise. Pušljević je stoga uvjeren kako će stavljanjem kamere u rad uz obavijest u javnosti doprinijeti da svi vozači shvate da je najbolje prilagoditi brzinu kretanja uvjetima, stanju na cesti i važećim ograničenjima. Kamera je postavljena i u Baćindolu i narednih dana bit će stavljena u funkciju.

Policijskoj upravi brodsko-posavske županije zahvalio se općinski načelnik Zlatko Aga. “Svjedoci smo sve većeg broja vozila na cesti i neprilagođene brzine kretanja. Nakon postavljanja kućišta vidljivi su učinci jer su vozači prilagođavali brzinu kretanja uvjetima na cesti. Postavljane kamere doprinosi sigurnosti na cesti za sve sudionike. Kada je Policijska uprava zatražila našu suradnju odmah smo prihvatili i osigurali potrebnu infrastrukturu. Kamera je izvrsno preventivno, ali i represivno sredstvo,” kazao je načelnik Zlatko Aga. Dodao je kako Općina Rešetari ulaže dodatne napore i sredstva kako bi se sigurnost prometa na području općine učinila boljom, posebno za djecu i pješake. “Početkom ove godine Općina Rešetari je kandidirala tri projekta na javni poziv Ministarstva unutarnjih poslova, a vezano za sigurnost na cestama. Ukupna vrijednost je oko 700.000 kuna. Namjeravamo postaviti dva semafora kod osnovnih škola u Rešetarima i Adžamovcima, a na dionici županijske ceste treptajućim svjetlima i zebrama označiti pet pješačkih prijelaza. Svjedoci smo da je sve više ljudi na cestama, kao i vozila koja s brzo kreću i pješaci su sve nesigurniji.Značajan nam je i projekt izgradnje biciklističkih staza kako bi se omogućilo što sigurnije i lakše kretanje biciklista u prometu,” naglasio je načelnik Zlatko Aga.

TEKST: S. P./ F. S.        FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn