OPĆINA REŠETARI – Skrb o svim generacijama mještana i segmentima društva

Datum objave: 30. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Općina Rešetari i u ljetnim danima nastavlja s pozitivnim trendovima vjerujući kako je za ravnomjeran razvoj i podizanje ukupne kvalitete življenja, važno kontinuirano ulaganje i skrb o svim generacijama. Potvrđuje to početak II faze projekta “Zaželi” kao i nastavak demografskih mjera kojima Općina, potporama za novorođenčad, pomaže svojim najmlađim mještanima i njihovim roditeljima.

Potpisivanjem ugovora između Općine Rešetari kao poslodavca i 35 žena odabranih za rad s krajnjim korisnicima, ovih je dana službeno počeo praktički dio projekta „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno II“ koji se provodi u okviru II. faze programa Zaželi – program zapošljavanja žena, a financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Radni odnos temeljem ugovora sklopljen je na 12 mjeseci tijekom kojih će žene skrbiti o 210 korisnika s područja Općine, pomažući u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima korisnika, održavanju čistoće stambenog prostora, higijene i osobnog izgleda, socijalnoj integraciji, posredovanju pri ostvarivanju raznih prava, pružanju psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanju u društvo, kao i obavljanju drugih poslova vezanih uz skrb o starijima, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju.

Vjerujući kako je za ravnomjeran razvoj i podizanje ukupne kvalitete življenja važno kontinuirano ulaganje i skrb o svim generacijama, Općina je, s ciljem demografske obnove, upriličila i još jedno u nizu primanja roditelja najmlađih mještana, kojima su, uz isplaćenu potporu, na poklon dodijeljeni i potrebni odjevni predmeti za novorođenu djecu. U te svrhe, Općina za prvo dijete izdvaja naknade u iznosu od tisuću kuna, za drugo- 2 tisuće i treće i svako slijedeće po 3 tisuće kuna.

Uz rješavanje problema teško zapošljivih žena, kao i pomoć najstarijima ali i najmlađim mještanima, Općina je nastavila i s drugim ulaganjima u društvo i zajednicu, uručivši vrijednosnu donaciju DVD-u Gunjavci. Riječ je o opremi za vatrogasce vrijednoj 100 tisuća kuna koja se sastoji od 10 kompleta vatrogasnih intervencijskih odijela s kacigama i zaštitnim naočalama, rukavica i čizmama, 20 vatrogasnih radnih ljetnih odijela, kao i za, poboljšanje uvjeta i kvalitete rada, te operativnost društva, neophodne vatrogasne opreme. Nakon još jedne potvrde Instituta za javne financije o vrlo dobroj proračunskoj transparentnosti i održane prve radne sjednice Općinskog vijeća u aktualnom sazivu, Općina Rešetari i u ljetnim danima nastavlja s pozitivnim trendovima, jer posla je još puno, baš kao i kvalitetno pripremljenih projekata.

TEKST: S. Tarbuk           FOTO: resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn