OPĆINA REŠETARI – Projekti komunalne, društvene i prometne infrastrukture za bolju kvalitetu življenja i koheziju zajednice

Datum objave: 25. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Rekonstrukcija Društvenog doma u Adžamovcima, uređenje i izgradnja nogostupa, novi geodetski prikaz preglednih planova groblja tek je dio aktualnih projekata na kojima se posljednjih dana izvode radovi i koji potvrđuju kako Općina Rešetari kontinuirano radi na podizanju kvalitete življenja mještana.

Dobru praksu “povlačenja” bespovratnih sredstava Europske unije i natječaja nacionalnih ministarstava, Općina Rešetari nastavlja i ove godine, jer kontinuirana ulaganja u projekte komunalne, prometne i društvene infrastrukture, vidljiva na svakom koraku, rezultiraju povećanjem kvalitete življenja mještana i koheziji zajednice. Neuobičajeno visoke temperature i povoljni vremenski uvjeti idu na ruku radovima na uređenju krovišta Društvenog doma u Adžamovcima koji su počeli ovih dana. Riječ je o projektu rekonstrukcije objekta koji koriste organizacije civilnog društva iznimno aktivne na području Općine. Kako bi manifestacije i događaje mogle održavati na najbolji mogući način , potrebne su im kvalitetno uređene i opremljene prostorije i dvorane.

Aktualni radovi na obnovi krovišta i uređenju potkrovlja vrijedni 540.542,36 kn, tek su dio priče koja će, dugoročno, rezultirati i s prostorom za spavanje i 50 kreveta namijenjenih udrugama, djeci ali i svim gostima Općine kojih je, prema podacima Turističke zajednice, sve više. Iduće godine, u planu je unutarnje uređenje prostorija s kuhinjom, sanitarnim čvorom i kupaonicom, kao i vanjska ovojnica i fasada objekta.

Uz aktualne radove na rekonstrukciji Društvenog doma u Adžamovcima, ovih je dana, s izvoditeljem radova, poduzećem Ceste Požega d.o.o. potpisan ugovor i za projekt uređenja i izgradnje nogostupa vrijedan 348.831,25 kuna, za što je Općina osigurala 31,75 posto, a EU i državni proračun, kroz program LAG-a temeljem Natječaja za provedbu tipa operacije 2.1.2. iz LRS „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, preostali iznos. Programom će se urediti nogostup od ulaza u Kožarsku ulicu do semafora državne ceste, odnosno južna strana uz ulicu Bana Josipa Jelačića.

I prostor mjesnog groblja dobio je novi izgled postavljanjem tabli geodetskih prikaza preglednih planova s upisanim imenima pokojnika i novim planom izmjere na lokacijama za proširenje. Riječ je o putokazima koji goste i posjetitelje upućuju prema grobnim mjestima umrlih i olakšava im snalaženje. Aktivnosti obilježavanja grobnih mjesta i postavljanja brojeva bit će nastavljene i iduće godine, prema terminskom planu i sukladno financijskim mogućnostima Općine.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: resetari.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn