OPĆINA REŠETARI – Privode se kraju radovi na izgradnji Dječjeg vrtića “Čarobni svijet”

Datum objave: 19. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Jedna od najvećih investicija na području Općine Rešetari, projekt izgradnje Dječjeg vrtića “Čarobni svijet”, ovih se dana privodi kraju. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 10.077.142,00 kuna za koji je Općina, kroz operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”, iz EU fondova povukla 7,4 milijuna kuna.

Ništa tako jasno i glasno ne govori o budućnosti sredine, značaju društvene infrastrukture i demografskim politikama kao izgradnja dječjeg vrtića. Svjesni su toga i u Općini Rešetari, stoga su prošle godine, uz pomoć sredstava europskih fondova, počeli s radovima koji se, ovih dana, privode kraju. Dječji je vrtić od iznimne važnosti i u društvenom i infrastrukturnom smislu, obzirom na činjenicu kako je postojeći montažni objekt bio u dotrajalom stanju, a najmlađi mještani Rešetara, vjeruje čelništvo Općine, zaslužuju pedagoško-odgojno-obrazovne standarde primjerene 21.stoljeću. Uz novoizgrađeni samostalni objekt koji će svojim kapacitetima zadovoljiti potrebe Općine te otvoriti nova radna mjesta, novi će vrtić, uz redoviti program odgoja i obrazovanja, po prvi puta organizirati i jaslice, kao i prehranu djece rane i predškolske dobi.

U prostoru visokog pedagoškog standarda, boravit će 107 vrtićaraca koliko će ih moći biti upisano. Završetkom izgradnje Dječjeg vrtića “Čarobni svijet” Općina Rešetari će uspješno realizirati jedan od strateških ciljeva-poboljšanje uvjeta života mladih obitelji-što će osigurati i njihov ostanak u Slavoniji, odnosno smanjiti iseljavanje. Uz područni odjel vrtića otvoren prošle godine u Adžamovcima i kontinuirano podizanje kvalitete skrbi za djecu predškolskog uzrasta, valja spomenuti i kako Općina Rešetari godinama u proračunu odvaja sredstva namijenjena potporama za novorođenu djecu.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn